Iedereen wist dat het ging gebeuren: waarom Iran op wraak zinde tegen Israël

Iran heeft afgelopen nacht voor het eerst een aanval gelanceerd op Israël, met driehonderd drones en raketten. Dat Iran tot een reactie zou overgaan na de aanval op het Iraanse consulaat in het Syrische Damascus, stond in de sterren geschreven.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon”

Het KMI voorspelt dit pinksterweekend regen en onweersbuien in het hele land. West-Vlaanderen blijft echter gespaard. “Hoe verder richting het westen, hoe zonniger het wordt”, voorspelt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.
The post Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend” – Tegen 17 uur opnieuw elektriciteit in Moelingen

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Belastingbetaler veroordeeld voor weigeren van info aan fiscus: Brugse rechter legt dwangsom van 2.500 euro per dag op

Een belastingbetaler die weigerde om inspecteurs van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) toegang te geven tot computergegevens is door een Brugse rechter veroordeeld tot dwangsommen van 2.500 euro per dag. Dat blijkt uit een vonnis dat de krant L’Echo heeft kunnen inkijken. Het gaat om een primeur en een overwinning voor de belastingdienst, zo schrijft de krant dinsdag.
The post

Lees meer »

Tomorrowland in Boom krijgt mobiel labo om inbeslaggenomen drugs te testen

Op het dancefestival Tomorrowland in Boom zal dit jaar een mobiel laboratorium staan om drugs te testen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) zal de drugs na inbeslagname meteen onderzoeken. Daardoor kan er snel gewaarschuwd worden voor gevaarlijke drugs.

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »