LIVEBLOG LEIPZIG-WOLFSBURG. Openda en co breiden bonus uit in Belgisch onderonsje

Loïs Openda staat tegenover het Wolfsburg van Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw op zaterdag. Het team van Openda zit volop in de strijd om een Champions League-plaats. Kan Openda weeral beslissend zijn of zetten zijn Wolfsburg-Belgen hem een hak? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw moet uitwijken voor kat en eindigt in gracht: “Ze leed veel pijn”

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote

Lees meer »

Oppermachtige Pogacar pakt zesde ritzege in Giro op Monte Grappa

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft de twintigste en voorlaatste rit van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveense leider in het algemene klassement was in de etappe van 184 kilometer van Alpago tot Bassano del Grappa andermaal oppermachtig en reed onbedreigd naar zijn zesde ritzege deze Giro.

Lees meer »

Picknicken op een bijzondere erfgoedplek

In het kader van het Kastelen- en Abdijenjaar, wordt op zondag 2 juni een (h)eerlijke picknick georganiseerd in de tuinen van de Priorij van Bethanië in Loppem.
The post Picknicken op een bijzondere erfgoedplek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rachel is net bevallen, maar kersverse vader speelt Xbox in ziekenhuiskamer: “Verpleegsters vroegen hem zelfs om stiller te zijn”

Rachel Feeney filmde zichzelf in maart toen ze herstelde van haar bevalling en haar baby leerde kennen. Haar partner had ondertussen iets anders aan zijn hoofd: digitale tegenstanders afknallen op zijn Xbox. “De verpleegsters vroegen hem zelfs om stiller te zijn”, schreef de kersverse Amerikaanse mama bij de beelden die ze deelde op Tiktok omdat ze het wel grappig vond.

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo zwaar als tijdens diezelfde

Lees meer »

‘Samsara’: in deze film mág je je ogen dichtdoen    

‘Samsara’ van de Spaanse regisseur Lois Patiño is een hoogst originele film, een zinderende trip voor je ogen en oren die je doet stilstaan bij leven en dood. Patiño filmde in Laos en in Zanzibar en nodigt je uit om een kwartier lang je ogen te sluiten. Een bijzondere ervaring in de filmzaal.

Lees meer »

Touringbus botst met Nederlandse wagen op brug E34 in Lille: vijf zwaargewonden

Zaterdagmiddag raakten vijf inzittenden van een auto met een Nederlandse nummerplaat zwaargewond bij een ernstig verkeersongeval op de brug over de E34 in Lille. De auto kwam van de afrit van de E34 en botste tegen een touringbus die op dat moment de brug overstak. De vijf inzittenden van de wagen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, de

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: Khaldoon Al-Baghdadi bekent roofmoord op buurvrouw Emmy Geboers, omstandigheden nog onduidelijk

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft openbaar aanklager Peter Vercauteren de akte van beschuldiging voorgelezen. De Iraakse Oostendenaar staat terecht voor de roofmoord op zijn buurvrouw Emmy Geboers (67). De beschuldigde sneed het slachtoffer op 9 maart 2020 in stukken. De verdediging kwam ook al aan het woord en erkent de feiten.
The post Assisen Spuikommoord: Khaldoon

Lees meer »

Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne

Vrijdagmorgen is in Kuurne reeds voor de78 ste maal de slag aan de Leie herdacht. Traditioneel was ook het Bataljon 12de Linie – Prins Leopold – 13de Linie uit Spa opnieuw van de partij tijdens deze herdenking waarbij 147 soldaten van dat bataljon het leven lieten.
The post Slag aan de Leie voor 78ste maal herdacht in Kuurne appeared

Lees meer »

VTI levert mooi werk in Groot-seminarie en Bisschopshuis

Sinds het begin van het schooljaar loopt er een goede samenwerking tussen VTI Brugge campus Zandstraat en het Grootseminarie in de Potterierei. In het seminarie zelf waren de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Schilderen en Decoratie aan het werk, terwijl in het Bisschopshuis hoofdzakelijk leerlingen uit het zevende jaar Decoratie en restauratieschilderwerk aan de slag waren.
The

Lees meer »