LIVEBLOG LEIPZIG-WOLFSBURG. Houden Openda en co krappe bonus vast in Belgisch onderonsje?

Loïs Openda staat tegenover het Wolfsburg van Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw op zaterdag. Het team van Openda zit volop in de strijd om een Champions League-plaats. Kan Openda weeral beslissend zijn of zetten zijn Wolfsburg-Belgen hem een hak? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Boer Ruben waagt na 10 jaar nóg eens kans in ‘Boer zkt vrouw’: “De manier waarop het eindigde…”

Voor het eerst neemt een boer voor de tweede keer deel aan ‘Boer zkt vrouw’. Exact tien jaar na zijn eerste deelname heeft melkveeboer Ruben Bauwens (34) uit Waarschoot Dina Tersago (45) opnieuw ingeschakeld om op zoek te gaan naar die ene ware liefde. Zijn eerste avontuur liep op een sisser af, nadat zijn dames vroegtijdig zijn boerderij verlieten. “Mijn

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan ten einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Nieuwe daling van aantal kinderopvangplaatsen in 2023, maar beterschap op komst

In 5.731 opvanglocaties voor baby’s en peuters die het Agentschap Opgroeien vergund heeft waren vorig jaar alles samen 93.035 opvangplaatsen beschikbaar. Dat is voor het vierde jaar op rij een daling – in 2019 waren er nog 95.027 plaatsen. Opgroeien merkt op dat in de laatste cijfers nog geen rekening gehouden wordt met de uitbreiding van het aantal plaatsen die

Lees meer »

Waarom Melissa Depraetere liever minister is dan voorzitter: 10 van haar wetsvoorstellen werden vorige legislatuur goedgekeurd

Melissa Depraetere (32) is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vooruit, heeft ze vandaag gezegd. Als het van haar afhangt, neemt Conner Rousseau (31) die draad weer op. Daar is niks onlogisch aan. Hoewel Depraetere het volgens vriend en vijand goed deed als voorzitter, zou de functie van minister haar nog beter moeten liggen. Wij leggen

Lees meer »

Eernegemse trucker vraagt in beroep vrijspraak voor dood Athena (18): “Hij heeft die bromfiets niet gezien”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de bromfiets van haar vriendje, die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was enkel de trucker aansprakelijk, maar daar legt de man zich niet bij neer. In beroep vraagt hij nu de vrijspraak. “Wat

Lees meer »

Tesla-aandeelhouders keuren miljardenbonus voor Musk goed

De aandeelhouders van Tesla hebben donderdag op de algemene vergadering opnieuw hun goedkeuring uitgesproken voor een enorm aandelenpakket ter waarde van tientallen miljarden dollar voor bedrijfsbaas Elon Musk. Dat pakket van aandelenopties werd in 2018 al eens door de aandeelhouders goedgekeurd, maar kwam opnieuw ter discussie te staan nadat Musk een rechtszaak verloor van een Tesla-aandeelhouder die de bonus buitensporig

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »

Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken

In een villa in de Zoutelaan in het Zoute in Knokke is vrijdagmiddag een zware brand uitgebroken op de bovenverdieping. Daar waren schilderwerken bezig toen het door zelfontbranding van enkele vodden verkeerd liep. De schade in de woning is groot.
The post Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken appeared first on KW.be.

Lees meer »