Emma Meesseman houdt Fenerbahçe tegen thuisploeg Mersin op koers voor tweede EuroLeague-titel op rij

Fenerbahçe en Belgian Cat Emma Meesseman hebben zich geplaatst voor de finale van de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams. De grote favoriet in de Final Four won in de Servet Tazegul Arena (7.500 plaatsen) met 89-80 van de Turkse thuisploeg CBK Mersin. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene Jilke (17) wil nu botkanker overwinnen

Jilke Michielsen, in 2022 nog Belgisch kampioen wielrennen bij de nieuwelingen, strijdt nu tegen kanker. Het einde van de behandeling is in zicht, maar opnieuw koersen zit er nog niet meteen in. “Maar volgend jaar word ik wereldkampioen in Rwanda”, vertelt de moedige 17-jarige uit Oostduinkerke in Het Laatste Nieuws.
The post “De zwaarste tijdrit van mijn leven”: wielerkampioene

Lees meer »

WEERUPDATE. Waar en wanneer zal morgen de meeste regen vallen? “Voorlopig geen code geel voor Oost- en West-Vlaanderen, maar dat verandert wellicht nog”

Nog zeker tien dagen krijgen we meer van hetzelfde wat het weer betreft. Dat zegt onze weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters. “Het weersysteem zit vast”, klinkt het. En dat heeft wel wat gevolgen. Hoe komt dat? Wat betekent dat voor het weer de komende tijd? En wanneer ziet Peeters op de weerkaarten verandering?

Lees meer »

Jongen (14) overleden door eten van ultraheet chipje, hartstilstand na hoog chilipeper-extract

Een 14-jarige Amerikaanse jongen is overleden na het eten van extreem pittige chips. Dat blijkt uit een autopsie op het lichaam, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press op basis van medische rapporten. Het nieuws van zijn overlijden kwam eerder al groot in de media, maar nu heeft een onafhankelijk arts de precieze doodsoorzaak vastgesteld. Met deze conclusie hebben de nabestaanden

Lees meer »

Roger en Cecile vieren hun platina huwelijksjubileum

Het platina huwelijksjubileum van Roger Moreel en Cecile Verbeke kreeg een officieel tintje. Het echtpaar huwde 70 jaar terug op 7 mei 1954. Roger werd in Zwevegem geboren op 17 september 1931 en Cecile in Izegem op 21 oktober 1934. Hij werkte als onderhoudsmecanicien terwijl Cecile het huishouden deed. Ze hebben twee kinderen: Marianne en
The post Roger en

Lees meer »

Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen”

Het gemeentebestuur?van Knokke-Heist gaat vanaf komende winter in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een thermoscan uitvoeren in diverse deelgemeenten. Hierbij kun je als inwoner zien in welke mate je woning energieverlies lijdt via je gevel.
The post Knokke-Heist gaat komende winter thermoscans uitvoeren in diverse deelgemeenten: “Willen zo onze inwoners ondersteunen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt

Eind mei wordt het Noordhof omgebouwd tot een ministad waarin tal van thuisverhalen aan bod komen. “In onze stad zijn er veel mensen met verschillende achtergronden, maar het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt”, aldus schepen Michèle Hostekint (Vooruit).
The post Noordhof wordt even minidorp waar iedereen zich thuis voelt appeared first on KW.be.

Lees meer »