Terwijl het goals regent in de Champions League, bracht de afschaffing van de regel over uitdoelpunten vooral meer voorspelbaarheid

18 goals vielen er in de vier heenwedstrijden van de kwartfinales van de Champions League. Een mens zou beginnen denken dat de afschaffing van regel over uitdoelpunten voor meer spektakel heeft gezorgd. In de praktijk doen vooral de grootste clubs er hun voordeel mee. 

Meer krantenkoppen in België

Hugo Sigal krijgt maar 600 euro pensioen: “We betaalden geen sociale zekerheid, ik was me van geen kwaad bewust”

Op 17 mei komt de nieuwe single van Hugo Sigal (76) uit, ‘Saint-Tropez’, waarin hij zijn liefde voor de mondaine stad aan de Côte d’Azur bezingt. De plek waar hij decennialang op vakantie ging met zijn vrouwtje Nicole. Aan reizen gaf het koppel graag geld uit, maar sinds Nicole’s overlijden in 2022 reist Hugo alleen of met vrienden en familie.

Lees meer »

Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.
The post Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We gaan 2,8 miljoen zakken per dag maken”: waarom heel Europa straks chips eet uit een fabriek in Veurne

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo investeert 200 miljoen euro in zijn vestiging in het West-Vlaamse Veurne, waar de chips van Lay’s, Doritos en Cheetos worden gemaakt. Bedoeling is om de productie stevig te verhogen, naar liefst 2,8 miljoen zakken chips per dag. Hoe willen ze dat klaarspelen? En telen we daar wel genoeg aardappelen voor? “Van de 4.000 aardappelsoorten ter wereld

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »

CODE GEEL voor hevig onweer: welke soorten zijn gevaarlijkst en wat doe je beter niet? “Je bent niet veilig omdat het nog niet regent”

Het KMI waarschuwt voor felle onweersbuien vandaag met kans op hagel en/of veel neerslag in korte tijd. Mogelijk ontstaan er gevaarlijk meercellig onweer met clustervorming. Onweer is één van de meest spectaculaire weerfenomen, maar hoe ontstaat het juist, welke soorten zijn er en wanneer kan het gevaarlijk worden? Meteoroloog Jonas De Bodt legt het helder uit en tipt de 10-secondenregel.

Lees meer »

Dronken bestuurder (46) veroorzaakt enorme ravage, maar stapt ongedeerd uit BMW: “Ik ga dan maar eens, veel kan ik hier toch niet meer doen”

“We waren rustig tv aan het kijken toen we plots een klap hoorden. Buiten was het één grote ravage.” Maandagavond ramde een 46-jarige man uit Kachtem een woning en twee geparkeerde auto’s in Emelgem (Izegem) nadat hij met hoge snelheid de controle over zijn BMW verloor. “Sorry”, zei hij. “Daarna wilde hij gewoon te voet naar huis wandelen, maar daar

Lees meer »