Iraakse vluchteling (27) aangehouden voor poging tot moord na steekpartij op trein in Centraal Station

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de 27-jarige Hussein A. aangehouden op verdenking van poging tot moord. Hij werd gearresteerd nadat hij donderdag een 69-jarige vrouw neerstak op een trein in het station van Antwerpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Op eigen benen en toch niet alleen: cohousing kan voor veel senioren dé oplossing zijn, maar wetgeving loopt achter

In de provincie Antwerpen woont ruim een op de vier 65-plussers alleen, ongeveer 110.000 mensen. Dikwijls in veel te grote huizen, en met een krimpend sociaal netwerk. Senioren stellen de stap naar een woonzorgcentrum steeds langer uit. Cohousing voor senioren, in onze buurlanden al meer in zwang, krijgt met voorzichtige stapjes ook in Vlaanderen voet aan de grond. De grootste

Lees meer »

Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht

Club Brugge heeft zondagavond de topper van de negende en tevens voorlaatste speeldag in de Champions’ Play-off met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij RSC Anderlecht. Vlak voor het halfuur scoorde Denis Odoi tegen zijn ex-ploeg het enige doelpunt van de wedstrijd.
The post Club Brugge neemt stevige optie op landstitel met zege in Anderlecht appeared first

Lees meer »

“Ze creëren sfeer van haat”: regering van Slovakije legt schuld voor aanslag op premier Fico bij media en oppositie

Na de moordaanslag op premier Robert Fico van Slovakije was de regering er snel bij om de verantwoordelijkheid bij de oppositie en de media te leggen. Die zouden "een sfeer van haat creëren". "Journalisten vrezen dat de regering de aanslag zal gebruiken om kritische media zwart te maken en meer aan banden te leggen", zegt onze Oost-Europakenner Marijn Trio.

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

3 actiegroepen vechten vergunning voor zwemvijver Neerpede aan bij Raad van State: “Dit project wordt ons zonder inspraak opgelegd”

Drie actiegroepen uit Neerpede, bij Anderlecht, vragen aan de Raad van State de vernietiging van de bouwvergunning voor een zwemvijver. Het project zal volgens hen de wijk en het milieu te zwaar belasten. Ze vinden ook dat de Brusselse overheid het project heeft opgedrongen, zonder overleg. Het zou best opnieuw vanaf nul worden overgedaan, stellen de lokale actiegroepen.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Raadkamer beslist over doorverwijzing Tony Coonen en acht anderen

De raadkamer in Hasselt beslist vrijdag welke personen en welke vennootschappen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen in het grootschalige fraudedossier met de vroegere topman van De Voorzorg Limburg, Tony Coonen (58). Hij wordt verdacht van actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging. In verschillende media werd hij omschreven als een persoon met geld- en machtshonger.

Lees meer »

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »