Zware aardbeving voor de kust van Taiwan, tsunami-alarm van kracht in Japanse prefectuur Okinawa

In de zuidwestelijke kustregio van de Japanse prefectuur Okinawa is momenteel een tsunami-alarm van kracht. De lokale autoriteiten verwachten rond 10 uur ’s morgens lokale tijd een tsunami tot drie meter hoog nadat er eerder (rond 2 uur ’s nachts Belgische tijd) een zware aardbeving met een kracht van 7,5 plaatsvond in de zee ten zuidwesten van Okinawa en ten oosten van Taiwan, waar de aardbeving in de hoofdstad Taipei is gevoeld. De stroom is in grote delen van de stad uitgevallen, melden getuigen aan Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »

“Tot nu was de leeftijd van Biden een probleem, met de komst van Harris is Trump de hoogbejaarde”

De beslissing van Joe Biden om uit de race naar het Witte Huis te stappen, heeft zijn effect niet gemist. Door de handdoek in de ring te gooien verplaatste de media-aandacht zich meteen naar de Democratische partij en naar Kamala Harris, zijn gedoodverfde opvolger. Meteen werd er gespeculeerd over tegenkandidaten en over een mogelijke running mate. Nu al heeft iedereen

Lees meer »

Belgen vast op luchthavens door wereldwijde computerstoring: “Dat heeft ons uiteindelijk bijna 1.800 euro gekost”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Heel wat Belgische passagiers zaten vast in onder meer Napels en Boedapest. Door de chaos moesten veel Belgen zelf op zoek naar oplossingen.

Lees meer »

‘La Vie Fit’ organiseert derde Bootcamp Koekelare: “Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen”

Bootcamp Koekelare, georganiseerd door ‘La Vie Fit’, vindt al voor het derde jaar plaats, telkens op maandag van 19.15 uur tot 20.15 uur. ‘La Vie Fit’ wordt gerund door Nathasha Van Houtte (42), haar echtgenote Lisa Simoen (30) en een toegewijd team, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.
The post ‘La Vie

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim verliest teenslippers en verbrandt voeten in bloedhete Death Valley: “Helikopter kon zelfs niet landen door de extreme hitte”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt bevestigt wens tot naamsverandering

Shiloh Jolie-Pitt heeft haar wens om de naam Pitt te laten vallen, bevestigd in een reeks berichten in de Los Angeles Times. De wet in de staat Californië schrijft voor dat mensen die hun naam willen laten wijzigen dit vier weken voor de rechtszitting in een krant moeten publiceren. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft de 18-jarige dochter van actrice

Lees meer »