Zware aardbeving voor de kust van Taiwan, tsunami-alarm van kracht in Japanse prefectuur Okinawa

In de zuidwestelijke kustregio van de Japanse prefectuur Okinawa is momenteel een tsunami-alarm van kracht. De lokale autoriteiten verwachten rond 10 uur ’s morgens lokale tijd een tsunami tot drie meter hoog nadat er eerder (rond 2 uur ’s nachts Belgische tijd) een zware aardbeving met een kracht van 7,5 plaatsvond in de zee ten zuidwesten van Okinawa en ten oosten van Taiwan, waar de aardbeving in de hoofdstad Taipei is gevoeld. De stroom is in grote delen van de stad uitgevallen, melden getuigen aan Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

Na 10 jaar is Knack-mascotte Pol Vankeirsbilck nog niet vergeten: “Hij bracht ambiance en deed dat zo graag”

Op zaterdagnamiddag 19 april 2014 overleed de 57-jarige Pol Vankeirsbilck onverwacht tijdens een fietstocht in Tiegem. Pol nam individueel deel aan de Izegemse Pijl. Hij werd vermoedelijk getroffen door een hartfalen en stierf ter plaatse naast zijn rennersfiets. Pol was een graag geziene gast bij Knack Roeselare.
The post Na 10 jaar is Knack-mascotte Pol Vankeirsbilck nog niet vergeten: “Hij

Lees meer »

Na 27 veroordelingen en rijverbod toch nog even op bromfiets gesprongen: ruim zes maanden rijverbod en examens rijbewijs opnieuw

Hij wist dat hij geen enkel gemotoriseerd voertuig mocht besturen na 27 eerdere veroordelingen, maar toch nam een 38-jarige man uit Izegem snel even de bromfiets van zijn vriendin om naar de bank te gaan. Het leverde hem op de politierechtbank een gepeperde rekening op.
The post Na 27 veroordelingen en rijverbod toch nog even op bromfiets gesprongen: ruim zes

Lees meer »

Risico op dood na beroerte in sommige ziekenhuizen tot vijf keer hoger. Hoe kan dat? “Je zal maar de ‘malchance’ hebben”

Elke seconde is cruciaal na een beroerte, maar uit een nieuwe studie blijkt dat de kans om snel de juiste behandeling te krijgen heel erg verschilt in Vlaamse ziekenhuizen. De helft van onze hospitalen haalt de opgelegde norm niet. In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden door een beroerte bijna vijf keer hoger dan in andere. Hoe kan

Lees meer »

Waar staat Vlaams Belang voor?

Vlaams Belang is een radicaal-rechtse partij die zich aanvankelijk vooral focust op Vlaamse onafhankelijkheid. Maar waar staat de partij nog voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Waarom Esprit de geest gaf

20:52 De kledingketen Esprit werd deze week failliet verklaard en sloot onmiddellijk de vijftien winkels in eigen beheer in België. 148 werknemers verliezen hun job. Opnieuw een retailspeler die kopje-onde…

Lees meer »

Schade klimaatverandering loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)

De gevolgen van klimaatverandering gaan de wereldeconomie biljoenen dollars per jaar kosten, becijferen onderzoekers van het Potsdam-Instituut voor Klimaateffectenonderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’. Een deel van de hogere kosten door extreem weer, gezondheidsschade, lagere landbouwopbrengsten en verminderde productiviteit is nu al onvermijdelijk. Als de wereld de opwarming verder laat oplopen, kan de schadepost volgens de wetenschappers nog explosief stijgen.

Lees meer »

Dentergem voorziet openbare parking tussen Markegem- en Kapellestraat: “Nu heerst er te grote parkeerdruk”

De gemeente Dentergem wil op termijn een extra openbare parking creëren in de zone tussen de Kapelle-, Hugo Verriest-, Nieuw- en Markegemstraat. Er is een overeenkomst met een projectontwikkelaar die er een nieuwe verkaveling wil voorzien. Het gaat om een kleinschalig woonproject, dus er zal zeker nog plaats zijn voor omwonenden en andere inwoners om daar te parkeren.”
The post

Lees meer »

30 miljoen of helemaal niks: waarom zelfs de derde van de Champions’ play-offs mogelijk niet zeker is van een Europees ticket

De Belgische competitie op z’n best. Door een speling van het lot is er een scenario mogelijk waarbij de derde van de Champions’ play-offs naast Europees voetbal kan grijpen. Zeker zijn van 30 miljoen of helemáál niets krijgen. Nooit eerder waren de financiële belangen zo groot voor onze topclubs. Daarom zal de zenuwachtigheid de komende weken alleen maar toenemen.

Lees meer »