Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

 

Meer krantenkoppen in België

Assisen Spuikommoord: Khaldoon Al-Baghdadi bekent roofmoord op buurvrouw Emmy Geboers, omstandigheden nog onduidelijk

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft openbaar aanklager Peter Vercauteren de akte van beschuldiging voorgelezen. De Iraakse Oostendenaar staat terecht voor de roofmoord op zijn buurvrouw Emmy Geboers (67). De beschuldigde sneed het slachtoffer op 9 maart 2020 in stukken. De verdediging kwam ook al aan het woord en erkent de feiten.
The post Assisen Spuikommoord: Khaldoon

Lees meer »

Marc en Yvette uit Machelen-aan-de-Leie zijn vijftig jaar getrouwd

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden de 73-jarige Marc Lefebvre en de 72-jarige Yvette De Pauw gehuldigd tijdens de receptie van het gemeentebestuur van Zulte. Marc werd geboren in Wervik en Yvette in Aalter. Ze leerden elkaar kennen bij de studentenclub Moeder Swaene. Ze trouwden op 30 maart 1974 te Landegem. Het koppel woont
The post Marc en

Lees meer »

Politiewagen rijdt tot vierde verdieping in Indiaas ziekenhuis om verpleger te arresteren

In het Indiase Uttarakhand werd afgelopen week een verpleger gearresteerd door de politie nadat hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie van een vrouwelijke arts. Die arrestatie liep echter niet op rolletjes. Op beelden is te zien hoe een menigte de afdeling waar de verpleger werkte omsingelde, waardoor de politie brancards uit de weg moest ruimen en moest onderhandelen met de

Lees meer »

Symbolische start heraanleg speelplaats De Graankorrel

Het komt tijdens de zomervakantie tot een heraanleg van de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe. Als symbolische start kwam de burgemeester een boom planten en hingen leerlingen nestkastjes aan de muur. De kostprijs is geraamd op 140.000 euro. Een aannemer is er nog niet.
The post Symbolische start heraanleg speelplaats De Graankorrel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olivier Deschacht breekt in ‘Special Forces’: “Mijn scheiding is de grootste mislukking van mijn leven”

“Mijn leven is saai. Ik heb geen doel meer.” In de zesde aflevering van ‘Special Forces’ bereikt Olivier Deschacht (43) zijn limiet. De ex-voetballer bleek de afgelopen weken een buitengewoon sterke kandidaat te zijn, maar tijdens een één-op-ééngesprek met de instructeurs kan Olivier zijn emoties niet meer de baas. “Elke dag is een zoektocht naar stabiliteit en geluk.”

Lees meer »

“Kinderen vertellen op de speelplaats terug trots dat ze schaken”: Izegemse Schaakkring Izscha viert 50-jarig bestaan

Het knettert al een halve eeuw in de hoofden van de leden van de Izegemse Schaakkring Izscha. Immer op zoek naar een volgende goede zet proberen ze al vijf decennia hun tegenstander schaakmat te zetten. Een verhaal over het aantrekken van buitenlandse ‘sterspelers’, een eigen vedette met elf titels, de rol van een populaire Netflix-serie en welk opruiend zinnetje er

Lees meer »

“Hoorde nog nooit iemand zo schreeuwen”: Thibaut Courtois geeft in docu met niet eerder vertoonde beelden inkijk in zijn revalidatie

Een schreeuw die door merg en been gaat. En een inkijk in zijn herstel. Thibaut Courtois (32) krijgt op ‘Amazon Prime’ een documentaire over zijn revalidatie na die zware knieblessures. De doelman komt daarin aan het woord, net als z’n vrouw Mishel Gerzig, ploegmaats en leden uit zijn entourage. “Het was zwaar. Je weet dat je voor een lange tijd

Lees meer »

Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé Kattegat: “Dit stond al lang op mijn bucketlist”

Maaike Dedeyne (37) en Bruno Clybouw (57) namen een tweetal maanden geleden de voormalige Bistro Den Dikke Buuk over en transformeerden de zaak in Muziek & Sfeercafé Kattegat. Tijdens de inloopperiode is het nog een beetje zoeken naar een juist evenwicht, maar beide uitbaters kijken met vertrouwen naar de toekomst.
The post Maaike en Bruno openen Muziek & Sfeercafé

Lees meer »