Tsunami-alarm na aardbeving met kracht van 7,6 voor Filipijnse kust

Voor de kust van het Filipijnse eiland Mindanao is zaterdag een aardbeving geregistreerd met een kracht van 7,6. Dat meldt het  United States Geological Survey (USGS). De Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) waarschuwt dan weer voor een tsunami in de Filipijnen, Indonesië, Palau en Maleisië.

 

Meer krantenkoppen in België

Als artificiële intelligentie té echt is: bedrijf achter ChatGPT door het stof na klacht van Scarlett Johansson

OpenAI-baas Sam Altman moet voor de zoveelste keer door het stof, deze keer nadat zijn bedrijf de stem van actrice Scarlett Johansson ‘trukeerde’. Ook intern rommelt het: tal van veiligheidsexperts gaven er de voorbije dagen de brui aan: “We investeren blijkbaar liever in hippe AI-toepassingen, dan in manieren om artificiële intelligentie veilig te houden”, verwijten ze het bedrijf.

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record, dé zwaarste filemaand ooit, blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo

Lees meer »

Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

Lees meer »

Scouts Tiegem krijgt opvallend nieuw lokaal: oud gemeentehuis

De scouts van Tiegem, bij Anzegem, krijgt een opvallend nieuw lokaal: het oude gemeentehuis van het dorp. De Cultuurdienst en dienst Toerisme hebben daar nog een lange tijd gezeten, maar ondertussen zijn ze verhuisd naar het gemeentehuis in Anzegem. Binnenkort starten de werken aan het oude gemeentehuis in Tiegem en na de renovatie mag de scouts erin. Binnen krijgen de

Lees meer »

Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen te optimaliseren

Dinsdag werden in cultuurcentrum Spikkerelle in Avelgem de toekomstplannen van intercommunale IMOG voorgesteld. Concreet gaan ze 35 miljoen euro investeren in de afvalophaling in Zuid-West-Vlaanderen. Daarmee zullen ze 10 nieuwe vuilniswagens aanschaffen en 30 nieuwe banen nieuwe creëren. Bovendien zal er vanaf 2026 in 10 gemeenten apart gf(t)-keukenafval opgehaald worden.
The post Intercommunale IMOG investeert 35 miljoen euro om

Lees meer »

Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel tegen RHIZO-scholieren

Vrijdag 31 mei trekken heel wat gewezen voetbaltoppers, van Yves Vanderhaeghe tot Olivier Deschacht, in Kortrijk de schoenen aan om het goede doel, de G-sportwerking, te steunen. In El Clásico nemen de Rhizo-laatstejaars die de optie voetbal volgen het op tegen deze oud-profvoetballers, hun grote voorbeelden.
The post Oud-profs (met Yves Vanderhaeghe) sjotten nog eens voor het goede doel

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik bij Musea Brugge ongegrond

De Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) twee klachten onderzocht die waren ingediend tegen Musea Brugge. De klachten betroffen het gebruik van Engelse campagnetitels en de benamingen van diverse tentoonstellingen, conferenties en slogans die uitsluitend in het Engels waren gesteld. Beide klachten werden door de VCT ontvankelijk, maar ongegrond bevonden.
The post Commissie voor Taaltoezicht noemt klachten over Engels taalgebruik

Lees meer »