Zware aardbeving voor de kust van Taiwan, tsunami-alarm van kracht in Japanse Okinawa

In de zuidwestelijke kustregio van de Japanse prefectuur Okinawa is momenteel een tsunami-alarm van kracht. De lokale autoriteiten verwachten rond 10 uur ’s morgens lokale tijd een tsunami tot drie meter hoog nadat er eerder een zware aardbeving met een kracht van 7,5 plaatsvond in de zee ten zuidwesten van Okinawa en ten oosten van Taiwan, waar de aardbeving in de hoofdstad Taipei is gevoeld. De stroom is in grote delen van de stad uitgevallen, melden getuigen aan Reuters. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ATLETICO MADRID-GIRONA. Witsel wordt in de strijd gegooid, Vermeeren blijft (voorlopig?) op de bank

Atlético Madrid, met Axel Witsel en Arthur Vermeeren op de bank, neemt het op tegen Girona FC, de stuntploeg in LaLiga. Girona, dat de heenwedstrijd won met 4-3, zou bij winst een kloof van 10 punten hebben tegenover Los Colchoneros. Atlético Madrid, dat nog volop meedoet voor een plaats in de Champions League, wil dit logischerwijs niet zomaar laten gebeuren.

Lees meer »

Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year

Op de Volleyproms in Affligem werden maandagavond beste speler en speelster van het jaar uitgeroepen. In de categorie ‘rookie of the year’ won Noor Debouck.
The post Noor Debouck verkozen tot Rookie of The Year appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren

Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een

Lees meer »

Correcties en aanvullingen april

De nieuwsombudsman verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

30 miljoen of helemaal niks: waarom zelfs de derde van de Champions’ play-offs mogelijk niet zeker is van een Europees ticket

De Belgische competitie op z’n best. Door een speling van het lot is er een scenario mogelijk waarbij de derde van de Champions’ play-offs naast Europees voetbal kan grijpen. Zeker zijn van 30 miljoen of helemáál niets krijgen. Nooit eerder waren de financiële belangen zo groot voor onze topclubs. Daarom zal de zenuwachtigheid de komende weken alleen maar toenemen.

Lees meer »

Basket Izegem One pakt titel in eerste provinciale: “Afspraak met de geschiedenis”

De One van Basket Izegem kende een onwaarschijnlijk sterk seizoen in eerste provinciale. Na 21 wedstrijden verloor het nog geen enkele wedstrijden. Dat sterke seizoen zagen ze vrijdagavond bekroond met de titel na een 22ste overwinning op het veld van eerste achtervolger Wytewa Roeselare.
The post Basket Izegem One pakt titel in eerste provinciale: “Afspraak met de geschiedenis” appeared first

Lees meer »

“Ik maak altijd tijd om mensen te helpen”: bekende Diksmuideling ‘Meester Frank’ is van alle markten thuis

Vraag je in Diksmuide naar Frank Dewulf, dan krijg je steevast eerst een fronsend, denkend gezicht en daarna ‘Ah, maar dat is dan meester Frank die je bedoelt’. Meester Frank (76) dus, weduwnaar van Anita Cardoen, leerkracht in hart en nieren, wereldburger, reiziger, vrijwilliger, cultuurminnend, interesse in tal van zaken, iemand met een groot hart voor mensen en een brede

Lees meer »

Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen”

De damesploeg van coach Okwor Odinaka won met 6-1 tegen KFC Heist en prijkt op de vierde plaats in de klassering. Sam Adam, de stichter van het damesvoetbal in Damme, fungeert als sportief verantwoordelijke en werkt zich te pletter om het geheel nog meer uitstraling te geven. Kapitein Sofie Compernolle is zijn levenspartner: voetbal viert hoogtij in het gezin.
The

Lees meer »