“VS waarschuwden specifiek voor aanslag in concerthal in Moskou”

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rusland specifiek gewaarschuwd dat de Crocus City Hall bij Moskou een mogelijk doelwit van een aanslag was. Dat is in tegenspraak met de bewering van het Kremlin dat de waarschuwing “zeer algemeen” was.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG PAOK-CLUB BRUGGE (21u). Onder een stralend zonnetje: Club-spelers maken nog korte wandeling

Met een 1-0-bonus begint Club Brugge vanavond aan z’n levensbelangrijke terugmatch van de kwartfinale in de Conference League tegen PAOK Saloniki. Slaagt Club erin om in de Griekse heksenketel te overleven? Als blauw-zwart zich kwalificeert, dan is het de eerste Belgische club sinds Antwerp in 1993 die een Europese halve finale haalt. Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »

Overlevers van Hamas-bloedbad getuigen over gebrek aan steun van Israëlische overheid: “Bijna 50 festivalgangers hebben nadien zelfmoord gepleegd”

Bijna 50 getraumatiseerde festivalgangers hebben zelfmoord gepleegd sinds het Nova-festival in Israël op 7 oktober door Hamas werd aangevallen, zo getuigde een overlevende dinsdag tijdens een hoorzitting in het parlement. Het ministerie van Volksgezondheid ontkent het hoge cijfer maar wenst verder niet te reageren.

Lees meer »

Leven met een deadline: “Ik wens jullie allemaal een reddende engel toe”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

Huis onbewoonbaar na zware woningbrand in Lede

In Lede is een huis onbewoonbaar door een zware brand. De bewoner kon zijn huis op tijd verlaten en raakte niet gewond. Het vuur ontstond op de begane grond, maar verspreidde zich snel. De binnenkant van het huis was na de brand volledig vernield.

Lees meer »

Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”

“Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan

Lees meer »

Thomas (44) kreeg stevige factuur nadat hij uit het leven probeerde te stappen: “Ze toonden echt geen menselijkheid”

Een nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

Lees meer »

Samen-Vooruit Poperinge trekt met enkele nieuwe gezichten naar gemeenteraadsverkiezingen

De lijst voor Samen-Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge is bijna volledig. Eerder raakte al bekend dat Bryan Vanderhaeghe de nieuwe kopman wordt, nu zijn ook enkele nieuwe gezichten voorgesteld. De partij is nog op zoek naar twee dames.
The post Samen-Vooruit Poperinge trekt met enkele nieuwe gezichten naar gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »