VS waarschuwden Rusland specifiek voor aanslag in Moskouse concerthal

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rusland specifiek gewaarschuwd dat het concertgebouw Crocus City Hall nabij Moskou een mogelijk terroristisch doelwit was. Dat zeggen ingewijden tegen de Washington Post. De Russische autoriteiten verweten de Amerikanen in het verleden dat hun waarschuwingen “niet gedetailleerd genoeg” waren.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening “De Campus”: De ontharde Deken Jonckheerestraat wordt ontmoetingsplaats

In 2018 werd het masterplan Wevelgem opgemaakt, met als doel een levendig en aangenaam centrum te ontwikkelen. Ook de grondige make-over van de Deken Jonckheerestraat tot een verkeersvrije campussite maakte deel uit van dit masterplan. Dit weekend worden de toeters en bellen boven gehaald, het officiële lintje zal vrijdagavond door minister Crevits doorgeknipt worden.
The post Feestelijke opening “De

Lees meer »

“We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van Geluveld’ eindelijk teruggevonden

De ‘Garfield van Geluveld’ mist een oog en kampt met een bloedend abces, maar vindt al jaren een warme thuis in het Zonnebeekse dorp. Tot hij op de dool raakte. Na een oproep werd hij ontdekt in een grillrestaurant. “We lokten hem met biefstuk, een van onze specialiteiten.”
The post “We hebben hem gelokt met biefstuk”: geliefde kater ‘Garfield van

Lees meer »

Eperon d’Or zet recordcijfers neer tijdens de paasvakantie met topdagen van meer dan 300 bezoekers

Tijdens de voorbije paasvakantie werd het Izegemse museum Eperon d’Or letterlijk overrompeld. “Niet minder dan 2.258 bezoekers vonden hun weg naar de Lego-activiteit, de Sneaker Expo en de collectie schoenen en borstels”, zegt een tevreden schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Eperon d’Or zet recordcijfers neer tijdens de paasvakantie met topdagen van meer dan 300 bezoekers appeared first

Lees meer »

Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis

Vrienden en familieleden organiseren op zondag 5 mei een benefietwandeling om de ouders van Jules (11) en Otis (9) Voet een financieel duwtje in de rug te geven. Door de spierziekte van de broertjes moeten de ouders een aantal aanpassingen doen in hun huis.
The post Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtbank maakt brandhout van claim RSC Anderlecht tegen Humo-journalist: “Men kan zich niet van indruk ontdoen dat ze hem wilden intimideren”

Humo-journalist Jan Hauspie moet dan toch geen schadevergoeding betalen aan voetbalclub Anderlecht. De Brusselse burgerlijke rechtbank maakte brandhout van de eis tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Die was er gekomen omdat de club naar eigen zeggen schade zou hebben geleden door een kritisch stuk van de journalist. “Men heeft zich niet de minste moeite getroost om de beweerde schade

Lees meer »

Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical

De Koninklijke fanfare De Zwaan uit Lichtervelde werkt voor z’n voorjaarsconcert, The Swan of Music, samen met de musicalafdeling van STAP Roeselare. De leerlingen van STAP zitten in het eerste jaar musical atelier en dit concert is voor hen de eindevaluatie van het schooljaar.
The post Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klankman Pascal Braeckman blijft aan het werk:“Ik zou het graag wat rustiger aandoen, maar ik heb geen andere keuze”

“Mijn vrouw is de baas in huis, haar regels gelden.” Pascal Braeckman (62) is sinds kort de enige kostwinner thuis. Zijn vrouw An (62) heeft haar job on hold gezet om fulltime voor twee van hun kleinkinderen te zorgen. Geen evidente situatie, maar Vlaanderens bekendste klankman vertelt er open over in het magazine Primo. “Voor de kinderen van mijn zoon

Lees meer »

Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stoomfactuur: hoe los je dat op?

“Sinds november ontvang ik geen voorschotfactuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de afrekening op het einde van het jaar”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En

Lees meer »