VS waarschuwden Rusland specifiek voor aanslag in Moskouse concerthal

De Amerikaanse autoriteiten hebben Rusland specifiek gewaarschuwd dat het concertgebouw Crocus City Hall nabij Moskou een mogelijk terroristisch doelwit was. Dat zeggen ingewijden tegen de Washington Post. De Russische autoriteiten verweten de Amerikanen in het verleden dat hun waarschuwingen “niet gedetailleerd genoeg” waren.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugse perschef Johan Koekelbergh moet, tot jolijt van Verhaeghe, na Onyedika nu Skórás naar perszone slepen: “Omdat ze het verdienen”

Na de zege tegen Anderlecht zag uitblinker Raphael Onyedika een interview totaal niet zitten, vandaag was dat het geval voor Michal Skórás (24). Net zoals bij de Nigeriaan vorige week, moest de Poolse maker van de tweede Brugse goal tegen Antwerp door perschef Johan Koekelbergh (72) haast gesleurd worden naar de wat verder verzamelde journalisten. Tot jolijt van Bart Verhaeghe,

Lees meer »

Thomas (44) kreeg stevige factuur nadat hij uit het leven probeerde te stappen: “Ze toonden echt geen menselijkheid”

Een nieuw goedgekeurd wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat wie in het ziekenhuis belandt na een zelfmoordpoging, de kosten niet meer zelf moet betalen. Verzekeringen vorderden die kosten voorheen terug omdat het om een “opzettelijke daad” ging. Net zoals bij Thomas (44), die meer dan 4.000 euro moest betalen: “Gaan we zo om met de meest kwetsbare mensen?”

Lees meer »

LIVEBLOG LEVERKUSEN-BREMEN. Leverkusen op weg naar eerste landstitel ooit, maar fans bestormen even vroegtijdig veld

Het sprookje van Xabi Alonso en zijn Leverkusen kan aanstaande zondag zijn hoogtepunt bereiken. Bayer 04 kan bij winst kampioen worden tegen Werder Bremen en zo Bayern München van de troon stoten. Bij Werder Bremen zullen Rode Duivel Olivier Deman en Senne Lynen er alles aan doen om dat feest nog een week uit te stellen. Blijft Leverkusen nog steeds

Lees meer »

RC Bissegem maakt nog steeds kan op ticket voor eindronde na sterke remonte: “Afscheid nemen met een prijs”

Twee wedstrijden voor het einde doet RC Bissegem nog mee voor een eindrondeticket. Het zag er aanvankelijk toch helemaal anders uit. Na de eerste periode had Racing amper vier punten gesprokkeld, stond het afgetekend op de allerlaatste plaats. Pas toen Pascal De Vreese zijn voorganger Claude De Weirdt aan het sportieve roer kwam aflossen, kwamen de blauwhemden weer tot leven.<br

Lees meer »

Baggerwerken voor bouw nieuwe Scheldetunnel gestart

In Antwerpen zijn de baggerwerken voor de nieuwe Scheldetunnel gestart. De bouwheer baggert eerst een tijdelijke vaargeul in de bodem van de Schelde, zodat schepen tijdens de werken kunnen blijven doorvaren. Daarna wordt een sleuf gegraven voor de tunnel die er moet komen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de Scheldetunnel tegen 2030 in gebruik genomen.

Lees meer »

Hoe zal Israël reageren op Iraanse raketaanval? “Mijn vrees is dat één of meer groeperingen het zot in hun kop krijgen”, zegt kolonel Housen

De zenuwen in het Midden-Oosten staan strakker gespannen dan ooit, na de ongeziene raketaanval van Iran op aartsvijand Israël. Volgens expert oorlogstactiek Roger Housen heeft Israël drie opties om te reageren, maar loert daarnaast nog een niéuw gevaar op escalatie in de regio. “Er zal pingpong gespeeld worden, maar aan weerszijden met de handrem op.”

Lees meer »

Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie

Tijdens de paasvakantie zijn 1,1 miljoen dagtoeristen naar de Belgische kust getrokken. Zo’n 1,5 miljoen personen bleven ook overnachten. Door het wisselvallige weer konden indoorattracties, musea en evenementen op extra veel belangstelling rekenen.
The post Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt in Duitsland

In Bayreuth, een stad in de Duitse deelstaat Beieren, zijn twee vermoedelijke Russische spionnen opgepakt. Dat heeft het Duitse openbaar ministerie laten weten. De twee, die ook de Duitse nationaliteit hebben, worden ervan verdacht sabotage-acties te hebben gepland met het doel de Duitse militaire steun voor Oekraïne te ondermijnen.

Lees meer »

TINDERPROCES. Kwart profielfoto’s op datingsapps blijkt nep: “Met eenvoudig trucje zijn ze wel te ontmaskeren”

Een Italiaanse gespierde zakenman op Tinder bleek in het echte leven een niet zo gespierde man van Marokkaanse afkomst met twee kinderen. Het gebeurt wel vaker: mensen die zich online véél beter voordoen dan ze zijn. Meer zelfs: tot een kwart van de profielfoto’s op datingsites is nep. Welk trucje is er om fake van echt te onderscheiden? En wat

Lees meer »

Waalse wolvin Maxima is dood

Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is op 27 maart dood teruggevonden. Dat heeft de Waalse overheidsdienst SPW (Service Public de Wallonie) donderdag bekendgemaakt. Waarschijnlijk werd Maxima aangereden door een auto.

Lees meer »

Hij was de laatste man die vrede bracht: wat is er gebeurd met de ‘gevallen’ koning van Afghanistan?

Sinds de talibanrevolutie in 2021 zijn moslimfundamentalisten aan de macht in Afghanistan. Maar eeuwenlang, tot 1973, was het land een koninkrijk, waar de Sjah de plak zwaaide. Wat is er gebeurd met Mohammed Zahir Sjah, die door zijn eigen neef van de troon werd gestoten om de monarchie te doen vallen? In de reeks ‘Gevallen koningshuizen’ onderzoeken we het lot

Lees meer »