“Vermijd uitdrukkingen als ‘ze slaapt nu voor altijd’”: hoe ga je als school om met de klasgenootjes van overleden Sidra (4)?

Sidra, het meisje (4) dat vijf dagen lang in coma lag na een turnongeluk op school, is overleden. Haar plaatsje in de klas zal na de paasvakantie leeg blijven. Hoe ga je als school om met het overlijden van een kleuter?

 

Meer krantenkoppen in België

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Om 12.20 uur vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge

Er is een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een waterstoffabriek in Zeebrugge. Dat hebben de verscheidene bedrijven achter het project donderdag bekendgemaakt. Ook de gemeenten stappen in het project.
The post Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »