“Vermijd uitdrukkingen als ‘ze slaapt nu voor altijd’”: hoe ga je als school om met de klasgenootjes van overleden Sidra (4)?

Sidra, het meisje (4) dat vijf dagen lang in coma lag na een turnongeluk op school, is overleden. Haar plaatsje in de klas zal na de paasvakantie leeg blijven. Hoe ga je als school om met het overlijden van een kleuter?

 

Meer krantenkoppen in België

Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers”

Robbe Perdu (26), Jonas Verstraete (26), Ives Cools (28) en Casey Devolder (25) organiseren op zaterdag 11 mei Westbeats, een festival waarop zowel internationale als lokale dj’s te gast zijn. Ze dromen ervan om Westbeats tot een tweedaags festival uit te bouwen.
The post Vier vrienden stampen Westbeats uit de grond: “Tevreden met 1.500 festivalgangers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crisis in Franstalig België: volgens MR-voorzitter Bouchez hebben PS en Ecolo “stekker uit regering getrokken”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez hebben PS en Ecolo “de stekker uit de regering van de Franse Gemeenschap getrokken” door in de nacht van dinsdag op woensdag het veelbesproken ‘décret Paysage’ over het hoger onderwijs door te drukken met de steun van oppositiepartij PVDA. Minister-president Pierre-Yves Jeholet – ook van MR – sprak eerder van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn

Lees meer »

Gijzeling, wilde achtervolging en buit van één miljoen euro: zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige werkneemster van een Knokse juwelierszaak moest onder bedreiging van een vuurwapen de alarmcodes geven. Terwijl ze thuis gegijzeld werd, maakten de daders liefst 1 miljoen euro aan juwelen buit. “Ik dacht dat ik het niet ging overleven”, getuigde ze op het proces. Eén van de daders, een 46-jarige Nederlander, kon na een wilde achtervolging geklist worden en kreeg

Lees meer »

Tuinbedrijf Kopelino viert verjaardag met allerlei festiviteiten: “We zijn een rasecht en hecht familiebedrijf”

Al 40 jaar lang kan iedereen in en rond Beernem bij Kopelino terecht voor heel wat maatwerkconstructies en tuin- en terrasbenodigdheden. Vader Noël Daeninck en Liliane Van Vynckt startten het verhaal aan de Rollebaanstraat, ondertussen verhuisde de zaak naar het Industriepark. Zoon Koen en dochter Petra stapten de voorbije decennia in de zaak en samen bouwden ze het bedrijf uit

Lees meer »

Op bezoek bij Nora Chadili, de sterke vrouw naast Francis Amuzu: “Na zijn operatie had ik eigenlijk twee baby’s waar ik voor moest zorgen”

“Als Francis niet lacht, dan weet ik dat er iets scheelt.” Het was een jaar van intens geluk en diepe ontgoocheling voor Anderlecht-speler Francis Amuzu (24). Van tien dagen bedlegerig in zijn appartement tot de geboorte van zijn dochter. Eén constante: echtgenote Nora Chadili (25) aan zijn zijde. Gesprek met een selfmade woman die haar eigen schoonheidsinstituut uitbouwt. “Ik was

Lees meer »

Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur BRUZZ

Klaus Van Isacker wordt de nieuwe hoofdredacteur van het Vlaams-Brusselse nieuwsmedium BRUZZ. Van Isacker komt over van Flanders Technology & Innovation (FTI) en neemt de fakkel over van Kristof Pitteurs. Dat meldt BRUZZ op zijn website.
The post Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur BRUZZ appeared first on KW.be.

Lees meer »