Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Vaak moesten familieleden in de nabije kamer het aanhoren”

Oekraïense vrouwen, jong en oud, die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen, werden verkracht. Daarbij draait het niet alleen om lust, maar ook om vernedering.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Nieuwe beelden tonen chaos op dak na aanslag op Trump

Nieuwe vrijgegeven beelden tonen een chaotische nasleep van de aanslag op Trump, terwijl verschillende mensen van de veiligheidsdienst op het dak staan. Naast hen ligt Thomas Crooks, de 20-jarige schutter die werd doodgeschoten door de Secret Service. De veiligheidsdiensten proberen zo snel mogelijk te weten te komen wat er precies is gebeurd, maar het wordt alsmaar duidelijker dat de communicatie

Lees meer »

Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk

Het West-Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco verliest zijn omgevingsvergunning voor een windmolen op zijn bedrijfsterrein in Kortrijk. Dat meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Enkele nabijgelegen bedrijven en omwonenden hadden beroep aangetekend.
The post Buurtbewoners halen slag thuis, Barco mag geen windmolen plaatsen op bedrijfsterrein in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge

Er is een definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van een waterstoffabriek in Zeebrugge. Dat hebben de verscheidene bedrijven achter het project donderdag bekendgemaakt. Ook de gemeenten stappen in het project.
The post Finaal groen licht voor waterstoffabriek in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Kruidentuin maakt boomgaard Sint-Jan nog mooier

De boomgaard van Sint-Jan is opnieuw een stukje mooier geworden dankzij de aanleg van een kruidentuin en bloemenperk. Het is opnieuw een initiatief van het bewonersplatform van Sint-Jan dat onlangs feestelijk werd ingewijd.
The post Kruidentuin maakt boomgaard Sint-Jan nog mooier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

Taiwan maakt zich vandaag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

Lees meer »

Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken

De woningbrand dinsdagavond in Koning Albertfonds in Wervik is opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek. Het was de bewoonster (82) van het huis zelf die haar matras in brand stak. Ze kon door de brandweer uit haar rijwoning gered worden en verblijft in het AZ Delta in Rumbeke.
The post Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken appeared first

Lees meer »