Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Vaak moesten familieleden in de nabije kamer het aanhoren”

Oekraïense vrouwen, jong en oud, die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen, werden verkracht. Daarbij draait het niet alleen om lust, maar ook om vernedering.

 

Meer krantenkoppen in België

Emiraten droegen mogelijk zelf bij aan grote overstromingen: wat is ‘cloud seeding’, een techniek die ook China en VS gebruiken?

Een waterbom, vergelijkbaar met die in Verviers drie jaar geleden, heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) immense watersnood veroorzaakt. Al heeft de regering daar mogelijk zelf toe bijgedragen door vliegtuigen de lucht in te sturen om het weer te beïnvloeden. ‘Cloud seeding’ heet die techniek, maar wat is het precies?

Lees meer »

Chiro Don Bosco Kortrijk is met 90-jarig bestaan oudste Chiro-groep van Vlaanderen: “We keren met geldcheque terug naar onze roots”

De prachtige omgeving langs Sint-Anna en het Don Boscocollege is al sinds jaar en dag de thuisbasis van Chiro Don Bosco Kortrijk. Naar aanleiding van hun 90-jarig jubileum organiseerden ze dit jaar een quiz en gaat de groep in Turijn hun roots achterna, waar ze met de opbrengst een geldcheque doneren aan Oratorio San Luigi. “De plaats waar priester Don

Lees meer »

“Politie vindt het niet veilig”: Parkeerverbod langs één kant van Korte Ieperstraat

Een parkeerverbod in de Korte Ieperstraat in Langemark moet komaf maken met mensen die hun wagens parkeren op de rijweg. CD&V ging akkoord met de aanpassing van het verkeersreglement, maar stelde voor om de parking van het vroegere Aveve-gebouw ter beschikking te stellen.
The post “Politie vindt het niet veilig”: Parkeerverbod langs één kant van Korte Ieperstraat appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen willen Vlaamse onafhankelijkheid (en één leeftijdsgroep is er zelfs opvallend veel voor te vinden)

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »

INTERVIEW. 3 uur aan tafel bij Bart De Pauw thuis: “Iedereen spreekt van een tweede kans. Wélke tweede kans? Een bed and breakfast in Siberië?”

Is Bart De Pauw (55) werkelijk gelouterd? Of waren z’n publieke excuses, eerder deze week bij Gert Verhulst, schone schijn? “Ik kruip weer in mijn schulp”, zei hij aan ‘De Tafel’. Maar niet voor hij nog één laatste keer praat, ook over wat hij niet zei op tv. Drie uur lang. Kwetsbaar, intiem en breekbaar. “Er waren momenten, diep in

Lees meer »

Youtube-ster loopt fikse straf op nadat ze in Liefkenshoektunnel filmpjes ging draaien: “U speelde met levens”

De bekende Antwerpse Youtuber Jamilla Baidou (31), voormalig deelneemster aan het VTM-programma The voice van Vlaanderen, moest maandag aan de politierechter in Sint-Niklaas uitleggen waarom ze in 2022 midden in de nacht met haar auto in de Liefkenshoektunnel stopte om er filmpjes op te nemen. “Dit heb ik in mijn lange loopbaan nog nooit gezien”, zei de rechter.

Lees meer »

60e Biënnale van Venetië opent vandaag, met veel Belgische kunst

Vandaag opent La Biennale in Venetië, de tweejaarlijkse afspraak voor wie van hedendaagse kunst houdt, met een sterke Belgische aanwezigheid. Het is en blijft de ultieme plek voor kunstenaars, verzamelaars en kunstliefhebbers. Tot november worden zo’n 300.000 bezoekers verwacht. Het overkoepelende thema van deze 60e editie is ‘Overal vreemdeling’.

Lees meer »