Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Je zult toekijken”

Oekraïense vrouwen die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen en door hen verkracht werden. “We brengen je dochter naar hier, we gaan haar verminken en daarna doden. En jij zult toekijken.”

 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Antwerp 10 Miles-baas Bob Verbeeck (63) en bedrijf Golazo: zij verdienen stevig aan jouw zweetdruppels

Regen, wind en kou: zelfs dat voorspelde trio zal zondag 31.000 sportievelingen niet weghouden van de Antwerp 10 Miles. Zij willen de belangrijkste loopwedstrijd van Vlaanderen voor geen geld ter wereld missen. En dat mag letterlijk worden genomen. Achter zoveel zweetdruppels schuilen immers ook heel wat centen. Een inkijk in het zakenmodel van Bob Verbeeck en zijn sportbedrijf Golazo, dat

Lees meer »

“Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Wordt Ann-Sofie Denoo ‘Onderneemster van het jaar’? Dat komen we op 15 mei te weten. “Als we naar een beurs gaan, wordt mijn man automatisch aangesproken als zaakvoerder. Ik als ‘vrouw van’ of secretaresse”, aldus de drijvende kracht achter Matrijzen Denoo.
The post “Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Lees meer »

“Manon en ik willen allebei in West-Vlaanderen wonen”: Rik Verheye over het succes van ‘Nonkels’ en de terugkeer naar z’n roots

Na vijftien jaar in Antwerpen keert Rik Verheye (37) terug naar de roots. In het groen, op een boogscheut van de zee. “Heerlijk rustig tussen de koeien en de paarden”, lacht hij. Een groot contrast met z’n drukke agenda. Zo is er ‘Nonkels’, waarvan het tweede seizoen volgende week start op Play4. Vol passie praat Verheye over de opnames, pannenkoeken

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »

Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie”

Nadine Van Den Langenbergh bracht onder haar schrijverspseudoniem Nadia Lang een nieuwe roman uit. ‘Eén perfecte dag’ – het verhaal van een ouder wordende vrouw die tijdens de coronalockdown worstelt met de eenzaamheid – speelt zich grotendeels af in Oostende.
The post Nadia Lang heeft met ‘Eén perfecte dag’ gelaagde nieuwe roman uit: “Ik meng realiteit en fantasie” appeared first

Lees meer »

Annelies Huyghe start met Lift Me Up nieuwe zaak op in Ledegem

In de Papestraat in Ledegem startte Annelies Huyghe vorige week in hetzelfde pand waar ze vroeger nog een welnesscenter runde met Lift Me Up een nieuwe zaak op. Het is een concept waarin zowel innerlijke als uiterlijke natuurlijke schoonheid centraal staan.
The post Annelies Huyghe start met Lift Me Up nieuwe zaak op in Ledegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sofia Speybrouck neemt deel aan Atelier in Beeld: Warmte, rust en een stille kracht

Heel wat lokale kunstenaars stellen hun kunst tentoon tijdens Atelier in Beeld, het eerste weekend van mei. Diverse kunstgroepen maar ook heel wat individuele kunstenaars gooien dan de deuren van hun atelier open. Een topper in het Jabbeekse aanbod van het atelierweekend is keramiste Sofia Speybrouck, wiens werkruimte je kan bezoeken in de Eikendreef 5 in Varsenare.
The post Sofia

Lees meer »