Russische soldaten gebruiken seksueel geweld als oorlogsmiddel: “Vaak moesten familieleden in de nabije kamer het aanhoren”

Oekraïense vrouwen die in gebieden wonen die in Russische handen waren, getuigen over hoe ze zich naakt voor soldaten moesten presenteren, hen oraal moesten bevredigen en door hen verkracht werden. “We brengen je dochter naar hier, we gaan haar verminken en daarna doden. En jij zult toekijken.”

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”: Olivier Deschacht blijft geloven in de liefde

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

DE INSIDER. Procureurs blijven geschorst na sjoemel met magistratenexamen: “Plots had die medewerker veel interesse in dossiers over diefstal”

De schorsing van de twee West-Vlaamse afdelingsprocureurs, die in opspraak kwamen na gesjoemel bij magistratenexamens, is dinsdag ook in hoger beroep bevestigd door de tuchtrechtbank in Brussel. Wat deden ze dan precies? En wat is de impact hiervan in de juridische wereld? We vragen het aan crimi-journalist en Insider Marc Klifman.

Lees meer »

Na maanden treuzelen: Verenigde Staten stemmen straks over miljardensteun voor Oekraïne en Israël

Na maanden vertraging neemt het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vandaag een beslissing over het militaire hulppakket voor Oekraïne en Israël. Het pakket heeft veel voeten in de aarde en kan voorzitter Mike Johnson zelfs zijn kop kosten. Toch wil hij dat er vandaag over gestemd wordt. Nu steeds meer congresleden, zowel Democraten als Republikeinen, zich achter het pakket scharen, groeit

Lees meer »

Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld.

Lees meer »

Brandweer kan jongen (12) na twaalf minuten bevrijden uit twee meter diepe put op strand Nieuwpoort

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort deels bedolven geraakt door zand in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na

Lees meer »

Hoe De Stemtest jou helpt richting 9 juni

Naar aanloop van de Europese, federale en Vlaamse verkiezingen van 9 juni biedt Het Belang van Limburg, in samenwerking met VRT NWS, een stemtest aan. Met dit online kompas kan jij ontdekken welke partij het nauwst bij jou aansluit. Doe De Stemtest hier.

Lees meer »

“Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Wordt Ann-Sofie Denoo ‘Onderneemster van het jaar’? Dat komen we op 15 mei te weten. “Als we naar een beurs gaan, wordt mijn man automatisch aangesproken als zaakvoerder. Ik als ‘vrouw van’ of secretaresse”, aldus de drijvende kracht achter Matrijzen Denoo.
The post “Ik voelde me niet welkom op een jongensschool”: Ann-Sofie Denoo is enige West-Vlaamse finaliste voor WOMED Award

Lees meer »

Lions Club Oostende steunt voetbal in… Ostende

Van een mooie geste gesproken: Caroline Vanwynsberghe overhandigde namens Lions Club Oostende en Lions Club Oostende B04 een mooie som van 500 euro om kledij en ballen te kopen voor de lokale voetbalclub in het Argentijnse Ostende. Daar hangt een verhaal aan vast. Want in het Zuid-Amerikaanse land stichtten begin 20ste eeuw enkele uitgeweken Belgen
The post Lions Club Oostende

Lees meer »

Beenhesp en I-Joeplala-fuif bij KLJ Oostnieuwkerke

KLJ Oostnieuwkerke organiseert op vrijdag 26 april zijn traditionele beenhesp met frietjes-maaltijd. Op zaterdag 27 april wordt de al even traditionele I-Joeplala-fuif georganiseerd. Die krijgt bij deze editie een retrojasje aangemeten.
The post Beenhesp en I-Joeplala-fuif bij KLJ Oostnieuwkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Veiligheidsraad stemt vandaag al over VN-lidmaatschap Palestina” – Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de

Lees meer »