Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad”

In Lo-Reninge zijn woensdag de opnames gestart voor het derde seizoen van de fictiereeks Chantal. De vorige seizoenen waarvan het tweede dit voorjaar te zien was op VRT 1, waren een grandioos succes met wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

De tweede reeks van Chantal, een spin-off van ‘Eigen kweek’ met inspecteur Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol, werd al in 2022 ingeblikt. Ook voor de derde reeks zullen zowat alle opnames plaatsvinden in Lo-Reninge, Alveringem en Veurne.

Naast Maaike Cafmeyer, kwamen ook Dries Heyneman als sheriff Rik Cloedt en Patricia Kargbo als stagiaire Felke De Bruyne al in actie tijdens de eerste draaidag. Mathias Sercu schreef het scenario voor de derde reeks, Jeroen Dumoulein staat net als bij de twee vorige seizoenen van Chantal in voor de regie. Verschillende inwoners kwamen een kijkje nemen om een glimp op te vangen van de acteurs.

Tevreden

“We zijn als stadsbestuur uiteraard heel tevreden dat Chantal opnieuw neerstrijkt in onze stad”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Ik verneem van de medewerkers van de dienst Toerisme dat het aantal bezoekers naar aanleiding van de afleveringen van Chantal toegenomen is. Vooral de fietsroute Loveringem wordt heel veel gereden. De opnames in ons administratief centrum vinden plaats in volle zomerperiode. Ook dat zal de toeristen plezieren.”

Wanneer de derde reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

(KVCL)

The post Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman wint voor zesde (!) keer de EuroLeague: “Blij om deel uit te maken van legendes”

Opnieuw een hoogdag voor Belgian Cat Emma Meesseman (30): eerst voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Later op de dag won ze met Fenerbahçe de finale van die EuroLeague. Tegen Villeneuve d’Ascq werd het 106-73. Meesseman was goed voor 22 punten. Voor de zesde

Lees meer »

Geen akkoord binnen federale meerderheidspartijen over asbest

De federale meerderheidspartijen zijn het onderling niet eens geworden over een betere regeling voor de asbestslachtoffers. Dat werd dinsdag vernomen uit liberale hoek en het nieuws wordt uit goede bron bevestigd. Een aanpassing voor de verkiezingen hoort dus niet meer tot de mogelijkheden.

Lees meer »

Politie wil reddingsactie voor Belgische kust uitvoeren voor boot met 38 illegalen, maar: “Ze weigeren te stoppen en varen verder”

Voor de kust van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 illegalen gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. “Maar de illegalen waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna onze diensten hen hebben begeleid tot in Franse wateren”, klinkt het bij de politie.

Lees meer »

Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Baby’s groeien razend snel. Jonge ouders blijven daarom wel eens met een overschotje te kleine luiers zitten. Die kan je in Roeselare dan schenken aan de Pamperbank. Je kan je luieroverschot deponeren in één van de inzamelboxen verspreid over de stad.
The post Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Openda stuit op doelman Müller, scoort hij nog zijn 23e?

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in

Lees meer »

“Het zijn de fans die de marketing voeren”: nieuw album Taylor Swift was al schot in de roos, nog voor iemand één noot hoorde

Nog voor er één noot te horen was, was ‘The Tortured Poets Department’ – het gloednieuwe album van Taylor Swift (34) – al een waanzinnig succes op Spotify. En dat zonder dat de Amerikaanse zangeres al te veel promotie voerde voor haar nieuwe plaat. Is ze gewoon te groot geworden om haar nieuwe album te laten falen? En hoelang zal

Lees meer »

LIVEBLOG CAGE WARRIORS. Jan Quaeyhaegens traint laatste keer, hier moet het gebeuren voor Q-Bomb – Kijk straks LIVE op HLN naar z’n kamp

Na zijn controversiële technische knock-out in Dublin, afgelopen oktober, stapt Jan Quaeyhaegens vandaag opnieuw de kooi in. In het Schotse Glasgow is ‘Q-Bomb’ een blikvanger op het Cage Warriors 171-event. Quaeyhaegens neemt het op tegen de Griek Konstantinos Ntelis. “Eén geweldige kamp, en ik doe weer helemaal mee”, vertelt Quaeyhaegens aan HLN. Abonnees kunnen de kamp van Quaeyhaegens LIVE bekijken

Lees meer »

Tijdelijk indoor skate- en freerunpark sluit de deuren in Roeselare

Tussen 27 oktober 2023 en 14 april dit jaar bracht het indoor skate- en freerunpark kinderen en jongeren van alle leeftijden samen. Dit was mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers die het park openhielden op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. De toestellen zullen nu op Trax opgesteld worden zodat iedereen toch kan blijven klimmen en springen.
The post Tijdelijk indoor

Lees meer »