Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad”

In Lo-Reninge zijn woensdag de opnames gestart voor het derde seizoen van de fictiereeks Chantal. De vorige seizoenen waarvan het tweede dit voorjaar te zien was op VRT 1, waren een grandioos succes met wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

De tweede reeks van Chantal, een spin-off van ‘Eigen kweek’ met inspecteur Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol, werd al in 2022 ingeblikt. Ook voor de derde reeks zullen zowat alle opnames plaatsvinden in Lo-Reninge, Alveringem en Veurne.

Naast Maaike Cafmeyer, kwamen ook Dries Heyneman als sheriff Rik Cloedt en Patricia Kargbo als stagiaire Felke De Bruyne al in actie tijdens de eerste draaidag. Mathias Sercu schreef het scenario voor de derde reeks, Jeroen Dumoulein staat net als bij de twee vorige seizoenen van Chantal in voor de regie. Verschillende inwoners kwamen een kijkje nemen om een glimp op te vangen van de acteurs.

Tevreden

“We zijn als stadsbestuur uiteraard heel tevreden dat Chantal opnieuw neerstrijkt in onze stad”, zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). “Ik verneem van de medewerkers van de dienst Toerisme dat het aantal bezoekers naar aanleiding van de afleveringen van Chantal toegenomen is. Vooral de fietsroute Loveringem wordt heel veel gereden. De opnames in ons administratief centrum vinden plaats in volle zomerperiode. Ook dat zal de toeristen plezieren.”

Wanneer de derde reeks wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

(KVCL)

The post Opnames derde reeks Chantal van start: “Tevreden dat ze opnieuw neerstrijken in onze stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Buffalo-ploegvoorstelling zit erop, coverband Equality zorgt voor sfeer op de Korenmarkt

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar werd de Buffalo-ploeg enthousiast ontvangen door de fans. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten in

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Jong KAA Gent opent ploegvoorstelling, Buffalo-fans wachten vol ongeduld op eerste elftal

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken. Daar wachten de Buffalo-fans momenteel vol ongeduld op de eerste ploeg. Om 23 uur zal Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium klimmen. Mis niets van deze Gentse Feesten

Lees meer »

“Kledij en haardracht kunnen verschil maken tussen wel of geen medaille”: waarom Nafi Thiam nog beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagmiddag de Finse territoriale wateren te zijn binnengevaren. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie staat dat de kustwacht het incident onderzoekt en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden. Het incident vond plaats in het oostelijke deel van de Finse Golf.

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »