Nieuwe opnames ‘Chantal’ gestart? Copycat Maaike zet Lo-Reninge op zijn kop: “Mensen bleven foto’s nemen”

In Lo werden zondagvoormiddag nabij het administratief centrum op de Markt twee figuren gespot die verdacht veel gelijkenissen vertoonden met inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt uit de politiereeks ‘Chantal’. Maar wie dacht dat de opnames van de derde reeks waren gestart, had het helaas verkeerd voor. Het bleek om een dorpsspel te gaan van de familie Snaet die op weekend was in de regio.

De zes afleveringen van de tweede reeks van de politiereeks Chantal, waarvan heel wat scènes werden opgenomen in en rond het administratief centrum in Lo, zitten erop. Zowat een miljoen Vlamingen zaten elke zondagavond voor de buis om de avonturen van inspecteur Chantal Vantomme en haar politieteam in Loveringem te volgen. Chantal zorgde blijkbaar ook voor inspiratie bij de familie Snaet die het voorbije weekend in de regio neerstreek voor een familiebijeenkomst.

Dorpsspel

Maaike Snaet en haar man David Thermote hadden de zondagvoormiddag namelijk een dorpsspel in elkaar gepuzzeld in het centrum van Lo. Ze kropen daarvoor in de huid van inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt. De familieleden moesten op zoek gaan naar de moordenaar van de burgemeester.

“Wij bleven de hele voormiddag op het plein”, zegt Maaike Snaet, die toevallig ook dezelfde voornaam draagt als Maaike Cafmeyer die de hoofdrol van Chantal Vantomme vertolkte in de reeks. “Het is echt een tof dorp om zulke dingen te doen. We werden meermaals aangesproken en gefotografeerd. Lo is duidelijk in de ban van Chantal. En het belangrijkste: de moordenaar van de burgemeester werd gevonden dankzij het speurwerk van de voltallige familie Snaet.”

Familieweekend

De familie verbleef in hotel Hinterland in Izenberge en bracht van daaruit onder meer een bezoek aan de Rabarberhoeve in Alveringem en het bezoekerscentrum van Jules Destrooper in Lo. “De familie Snaet is oorspronkelijk afkomstig van Lichtervelde”, besluit Maaike Snaet. “Mijn man en ik wonen in Kortrijk, maar er wonen ook familieleden in het Gentse en zelfs in Vilvoorde.”

The post Nieuwe opnames ‘Chantal’ gestart? Copycat Maaike zet Lo-Reninge op zijn kop: “Mensen bleven foto’s nemen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na exit bij ‘Big Brother’ doet gehate Ashley haar verhaal: “Ik zou opnieuw twintigduizend euro uit de groepspot halen”

Ze haalde in ‘Big Brother’ de eindmeet nét niet, maar Ashley (33) mag zich wel tot meest beruchte kandidate van dit seizoen kronen. Met dank aan de 20.000 euro die de Nederlandse blondine uit de groepspot deed verdwijnen. In dit gesprek blikt Ashley terug op haar keuzes, vertelt ze over haar strategie en laat ze haar licht schijnen over de

Lees meer »

Costoulas en Vandewinkel verkopen vel duur tegen Amerikaanse toppers bij start Billie Jean King Cup: “Potentieel getoond”

Op de Billie Jean King Cup in het Amerikaanse Orlando staan de Belgische dames op een dubbele achterstand tegen gastland Amerika. Toch heerst er positivisme in het Belgische kamp. “Na deze twee wedstrijden ben ik ergens ontgoocheld dat we niet op z’n minst één match hebben kunnen winnen, maar zelf had ik niet verwacht dat we zo dicht bij zouden

Lees meer »

Aardappelboer blijft langer achter de tralies voor moord op beide dochtertjes

Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. De Waardamse landbouwer verblijft sinds november 2022 in de gevangenis nadat hij zijn beide dochtertjes thuis verstikte. Eind februari werd de veertiger nog voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld.

Lees meer »

Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

“Als ik me verveel, dan ga ik bakken”, zegt Younes. De 13-jarige Lauwenaar schittert binnenkort in Junior Bake Off. In het programma op Play4 toont hij zijn passie voor patisserie. “Het begon met een receptje van mijn oom.”
The post Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

Lees meer »

“Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling

Ateljee 5 in Westvleteren organiseert opnieuw een Wiggle-Waggle hondenwandeling in en rond de St.-Sixtusbossen met leuke opdrachtjes voor de honden en hun baasjes. Viervoeters en hun baasjes zijn welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april en woensdag 1 mei.
The post “Eindigen met ijsje voor baasje en viervoeter”: Ambachtelijke ijsatelier Ateljee 5 pakt opnieuw uit met hondenwandeling appeared first

Lees meer »

Sinerjey zet echtgenote Marthe in de bloemetjes na emotionele aflevering van ‘Liefde voor muziek’: “De allermooiste”

“Liefde voor Marthe”, klinkt het op de sociale media van Sinerjey, de echtgenoot van Marthe. De mooie woorden komen er na de nieuwe aflevering van ‘Liefde voor muziek’ van dinsdagavond. In de aflevering stonden de nummers van de meidengroep centraal. Ook liet Marthe zich tijdens de uitzending van een bijzonder emotionele kant zien. “Ik heb nooit gezegd hoe diep het

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan zouden al zijn neergehaald boven Syrië en Jordanië

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Spoedoverleg kernwaakhond na droneaanval bij kerncentrale Zaporizja – Zelensky: “Alles wat Poetin aanraakt, verandert in puin”

Er is een nieuwe droneaanval gemeld in de omgeving van de Oekraïense kerncentrale Zaporizja. Dat hebben experten van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) bevestigd. Eerder waarschuwden ze al dat Russische aanvallen op de kerncentrale “het risico op een groot nucleair ongeluk aanzienlijk vergroten”. Ondertussen bezoekt president Volodymyr Zelensky de door Russische aanvallen geteisterde grensregio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag

Lees meer »