Hoe komt het dat gebouwen in Taiwan schuin blijven staan en niet instorten na krachtige aardbeving?

De straten van de oostkust van Taiwan liggen niet bezaaid met puin van ingestorte gebouwen. Nochtans kregen de gebouwen afgelopen nacht te maken met een krachtige aardbeving. Veel gebouwen zijn er ‘slechts’ schuin blijven staan. Hoe kan dat?

 

Meer krantenkoppen in België

Speler van de Eeuw Jules Verriest kiest zijn beste elf uit 125 jaar Cercle: “Vaak van mijn hart een steen moeten maken”

Cercle Brugge viert feest. Met 5 op 9 zijn ze alvast sterk gestart in de Champions’ play-offs. Zondag viert heel groen-zwart tegen landskampioen Antwerp nog eens het 125-jarige bestaan met een jubileumfeest. Hét moment om icoon Jules Verriest, 77 jaar intussen, zíjn favoriete elftal uit 125 jaar Cercle te laten samenstellen. Nou ja, uit de tweede helft daarvan.
The post

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »

Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?

Als Israël een aanval uitvoert op Iran, dan dreigt dat land te reageren “met een wapen dat we nooit eerder hebben gebruikt”. Bedoelt het daar een kernwapen mee? Heeft Iran dat? En zo niet, hoeveel tijd zou het kosten om zo ver te geraken? Bitter weinig, schatten experts. Er gaan ook al stemmen op dat Israël de aanval van afgelopen

Lees meer »

Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in functie van Belgian Cats”

Belgian Cat Nastja Claessens (19) uit Waregem is gedraft voor het WNBA-team Washington Mystics. De Belgian Cat kwam uit de bus als 30e keuze. “Maar ik ga pas volgend jaar naar Washington en de WNBA. Eerst alles in functie van de Belgian Cats”, zegt het toptalent.
The post Nastja Claessens (19) gedraft voor WNBA-team Washington Mystics: “Maar eerst alles in

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG (za, 15u30). Zet Openda Dortmund onder druk met winst tegen middenmoter?

Om 15u30 begint Leipzig aan zijn wedstrijd tegen middenmoter Heidenheim. Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst zet het Dortmund onder druk in de strijd voor een Champions League-ticket, dat zondag speelt tegen de kampioen Bayer Leverkussen. Volg de

Lees meer »

Seizoen van ION Basket Waregem zit erop

Met de uitschakeling van de dames van ION Basket Waregem in de hoogste klasse, zit het seizoen erop, net als voor de heren. Basketkenner Peter Castelein, actief als coach to coach bij de club, analyseert beide ploegen.
The post Seizoen van ION Basket Waregem zit erop appeared first on KW.be.

Lees meer »