Zware aardbeving treft Taiwan, tsunami-alarm in Japan en Filipijnen

Taiwan, Japan en de Filipijnen hebben een tsunamialarm afgekondigd na een zware aardbeving voor de oostkust van Taiwan. Volgens het Japanse meteorologische agentschap JMA vond de aardbeving plaats om iets voor 8 uur in Taiwan en om iets voor 9 uur in Japan (2 uur Belgische tijd). Het zou gaan om de zwaarste beving in 25 jaar in de regio. 

Meer krantenkoppen in België

Koen Wauters mag niet meezingen en gastzanger Tom Walker heeft duidelijke favoriet: dit was de kwartfinale van ‘The Voice’

Slechts zeven van de tien kandidaten kunnen doorstoten naar de halve finale van ‘The Voice van Vlaanderen’. Voor die begeerde plekken gooiden de talenten vrijdagavond alles in de strijd in de tweede liveshow, met als gevolg euforie maar ook bitter moeilijke keuzes voor coaches Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster, Mathieu Terryn en Laura Tesoro. Want drie kandidaten werden onherroepelijk naar

Lees meer »

In Zuid-Korea willen ze af van de Japanse kerselaar

In Zuid-Korea wordt er steeds meer voor gepleit de Japanse kerselaar te vervangen door de ‘inheemse’ Koreaanse soort. Onder andere in een centraal district van de hoofdstad Seoul besliste het lokale bestuur dat de Japanse bomen vervangen moeten worden door Koreaanse exemplaren. Dat heeft alles te maken met de woelige geschiedenis tussen beide landen, legt voormalig journalist Alex Puissant uit

Lees meer »

Maandlange staking dreigt bij bpost vanaf volgende week

De Franstalige vakbonden CGSP en CSC hebben bij bpost een stakingsaanzegging ingediend die ingaat vanaf 22 april. Daarmee willen de bonden de druk op bpost verhogen om het geweer van schouder te veranderen in de lopende onderhandelingen omtrent de nieuwe krantenbedeling. Of er ook in Vlaanderen actie zal worden gevoerd, is niet duidelijk.

Lees meer »

Timothy Dupont op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije

Timothy Dupont (36) neemt vanaf zondag deel aan de Ronde van Turkije. Ook al mag hij zichzelf intussen bij de oudste renners in het profpeloton rekenen, dat wil niet zeggen dat Dupont er zomaar voor spek en bonen tussen rijdt. Ook dit jaar niet.
The post Timothy Dupont op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »

Els Ampe (ex-Open Vld) is na amper één dag haar lijstduwer in Antwerpen al kwijt: “Het is niet de partij die ik dacht te steunen”

De Antwerpse filosoof en Midden-Oosten-kenner Ludo Abicht (87) zal dan toch niet opkomen als lijstduwer van de nieuwe politiek beweging van Els Ampe (ex-Open Vld). Abicht kondigde donderdag aan de Antwerpse kamerlijst van Voor U te duwen, maar amper één dag later ontdekte “hij dat het niet om de partij ging die hij dacht te steunen”.

Lees meer »

Elke dag 15 gevallen van agressie op trein en bus. Vier medewerkers getuigen: “Met stenen bekogeld door oudere mannen”

15 gevallen van agressie per dag. Dat is de harde realiteit voor het personeel van het openbaar vervoer. Vorig jaar ontvingen de openbaarvervoerbedrijven NMBS, De Lijn, MIVB en TEC in totaal 5.598 meldingen, 891 medewerkers waren afwezig als gevolg van agressie. Onaanvaardbaar, en daarom roepen ze in een campagne samen op tot respect. Twee treinbegeleidsters, een controleur en een trambestuurster

Lees meer »

VDAB zet busjes in om werkzoekenden naar opleiding in Bilzen te brengen: “Om vervoersarmoede tegen te gaan”

De VDAB zet sinds kort shuttlebusjes in om cursisten naar hun opleiding in Bilzen te brengen. In het proefproject worden 12 mensen met een leefloon uit Bocholt, Hechtel-Eksel, Herk-de-Stad en Beringen elke dag gratis opgehaald en weer naar huis gebracht, omdat ze er zelf niet geraken met het openbaar vervoer. "We zien heel veel vervoersarmoede, waar mensen die weinig mogelijkheden

Lees meer »

“Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème van een gast”: Bernadette (75) heeft glansrol in tweede seizoen van ‘Nonkels’

Al 50 jaar is ze een vertrouwd gezicht bij de toneelkring ‘Meer Vreugde’ in Oostrozebeke, en al heel lang is ze een moederfiguur voor veel mensen in de theaterwereld. Met een glansrol in het tweede seizoen van ‘Nonkels’ leert ook de rest van Vlaanderen nu eindelijk Bernadette Damman (75) kennen.
The post “Geweldige klik met Jelle De Beule, een crème

Lees meer »

“We zijn een heel onprofessioneel voetballand”: Bart Verhaeghe pleit voor uitstel in competitie nu Club halve finale speelt, maar vangt bot

Een historische avond voor Club Brugge. En dus trok ook de voorzitter himself na de wedstrijd tegen PAOK naar de mixed zone. Met onder meer een oproep richting de kalendermaker. “We gaan vragen om onze competitiematchen vóór Fiorentina uit te stellen.” De kalendermanager heeft Club echter al laten weten dat er geen ruimte is om hun wedstrijden te verplaatsen.

Lees meer »

Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlatenheid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”

Zonder de dichters van ‘De Eenzame Uitvaart’ was op 2 april in Antwerpen een baby’tje van één dag oud in eenzaamheid begraven. Omdat er geen familie naar het kerkhof kwam om afscheid te nemen, nam dichter Max Greyson (36) die taak op zich. Hij schreef voor K. het gedicht ‘Niet Klein’. Meisje K. is het derde Antwerpse borelingetje in één

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran zegt dat “alle doelstellingen zijn bereikt” en waarschuwt Israël voor verdere escalatie

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON (16u). Halen Vincent Kompany en co hun broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »