Tsunamialarm in Taiwan, Japan en de Filipijnen na “zwaarste aardbeving in 25 jaar”

Taiwan, Japan en de Filipijnen hebben woensdagochtend lokale tijd een tsunamialarm afgekondigd na een zware aardbeving in de buurt van Taiwan. Volgens het Japanse meteorologische agentschap JMA vond de beving om iets voor 8 uur ’s morgens in Taiwan (2 uur ’s nachts Belgische tijd) plaats. Ook op het vasteland in China werd de beving gevoeld, onder meer in de miljoenenstad Sjanghai, zo melden Chinese staatsmedia. 

Meer krantenkoppen in België

Christel Van Schoonwinkel speelde sexy Betty in ‘De kotmadam’: “Die herhalingen hebben me lang gestoord”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »