Tsunamialarm in Taiwan, Japan en de Filipijnen na “zwaarste aardbeving in 25 jaar”

Taiwan, Japan en de Filipijnen hebben woensdagochtend lokale tijd een tsunamialarm afgekondigd na een zware aardbeving in de buurt van Taiwan. Volgens het Japanse meteorologische agentschap JMA vond de beving om iets voor 8 uur ’s morgens in Taiwan (2 uur ’s nachts Belgische tijd) plaats. Ook op het vasteland in China werd de beving gevoeld, onder meer in de miljoenenstad Sjanghai, zo melden Chinese staatsmedia. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 13 doden en 60 gewonden bij nieuwe raketaanval: “Wereld is niet vastberaden genoeg om Russische terreur te stoppen”

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker 13 doden en 60 gewonden geteld. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Ihor Klymenko weten. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Waar staat CD&V voor?

CD&V scoort de laatste jaren minder goed, maar slaagt er telkens in om in verschillende regeringen te zitten. Maar waar staan de christendemocraten voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog”

De Buitenspeeldag in Lo-Reninge vond, ondanks de slechte weersvoorspellingen, gewoon plaats zoals gepland. Een goede beslissing zo bleek achteraf. Het bleef de hele namiddag zo goed als droog en de kinderen genoten met volle teugen van de vele activiteiten.
The post Kinderen amuseren zich op Buitenspeeldag: “Het bleef gelukkig zo goed als droog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hayen: “We schrijven geschiedenis, maar we hebben nog niets” – Vanaken: “Nu willen we ook die finale”

Eén matige helft in de stadsderby tegen Cercle Brugge. Wat daarop volgde, had niemand dit seizoen nog verwacht van Club Brugge. Twee topmatchen in de competitie werden overtuigend gewonnen, een tweeluik tegen PAOK in een Europese kwartfinale werd vakkundig afgehandeld. Met dank aan tussenpaus Nicky Hayen, die ook in Thessaloniki de juiste knoppen indrukte. Een eerste succesje voor de T1

Lees meer »

Voorzitter Christophe Vandoorne van KDC Ruddervoorde: “Vrouwenvoetbal zit in de lift, wij zullen niet achterblijven”

De jongens van langs de Breeweg verloren met 6-1 in Aartrijke en blijven houder van de rode lantaarn. Voorlaatste KDC Ruddervoorde B telt vier punten meer. Toch blikt voorzitter Christophe Vandoorne hoopvol vooruit.
The post Voorzitter Christophe Vandoorne van KDC Ruddervoorde: “Vrouwenvoetbal zit in de lift, wij zullen niet achterblijven” appeared first on KW.be.

Lees meer »