Zware aardbeving voor kust Taiwan, huizen ingestort en tsunamialarm voor omgeving

Het oosten van Taiwan is woensdagochtend (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. Er zijn nog geen meldingen van slachtoffers, maar in de stad Hualien zouden gebouwen verzakt zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb Veronique iets aangedaan”: Jürgen M. (41) zocht zijn ex op in stadion Club Brugge, enkele uren later was ze dood

Op 4 december vorig jaar werd Veronique Nobus (36) met geweld om het leven gebracht. De dader, haar ex-partner Jürgen M., had haar enkele uren eerder nog opgezocht tijdens een wedstrijd van Club Brugge. Toen de man later die avond ook naar haar appartement kwam, ging het helemaal fout. De reconstructie donderdag moet uitwijzen wat zich heeft afgespeeld. “Tegen Veronique

Lees meer »

Tien kilo zwaarder dan concurrentie en de geschiedenis tegen: hoe Mathieu van der Poel in Luik voor een ongelijke strijd lijkt te staan

Mathieu van der Poel: 75 kilo. Tadej Pogacar: 66 kilo. Luik-Bastenaken-Luik lijkt een ongelijke strijd, want nergens in het voorjaar speelt gewicht zo’n grote rol als zondag. De wereldkampioen staat voor een quasi onmogelijke missie leert een blik op de statistieken en data. In het moderne wielrennen slaagde geen enkele renner uit zijn gewichtsklasse erin om La Doyenne te winnen.

Lees meer »

“Dit is onze Notre-Dame”: historisch beursgebouw in Kopenhagen in lichterlaaie, beelden tonen hoe iconische torenspits instort

Het historisch beursgebouw in het centrum van de Deense hoofdstad Kopenhagen is getroffen door een grote brand. Op beelden is te zien hoe de iconische torenspits van het gebouw instort. Reddingsdiensten probeerden in allerijl waardevolle kunstwerken uit het gebouw te redden. Na vier uur zijn de vlammen nog steeds niet gedoofd. De Deense bevolking kijkt verslagen en vol ongeloof toe.

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vinkt Kopecky er nóg eentje af? “Niet heel veel getraind, maar het voelde wel goed aan”

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race, die al om 9u55 start, op

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch oorlogskabinet komt opnieuw samen – België roept Iraanse ambassadeur op het matje

In Israël komt het oorlogskabinet opnieuw samen. Israël wil Iran van antwoord dienen met een tegenaanval, maar kwam gisteren niet tot een overeenkomst over de timing en omvang. Het Westen en Rusland vragen om verdere escalatie te vermijden. De Belgische overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadt voorlopig alle reizen naar Israël “formeel” af. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

INTERVIEW. “Rusland is niet tot bezetting in staat”: het obstakel voor een Oekraïense verovering volgens kolonel Roger Housen

“De kans is groot dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland in 2024 verliest.” Dat zegt de Britse generaal Richard Barrons. Hoe realistisch is een totale overgave van het Oekraïense leger? Betekent dit dat er nog dit jaar een einde komt aan de oorlog? We vroegen het aan kolonel en defensie-expert Roger Housen: “Poetin zal na zijn militair succes willen onderhandelen.”

Lees meer »

Nederlander (67) overleden die zonder het te weten de terroristen van 9/11 opleidde

De voormalige Nederlandse zakenman Rudi Dekkers (67), die wereldnieuws werd nadat op 11 september 2001 terroristen de Twin Towers in New York invlogen, is afgelopen week overleden in de Filipijnen. De vermogende zakenman raakte aan lager wal toen bleek dat de aanslagplegers van de terreurgroep Al Qaida tot piloot waren opgeleid in de vliegschool van Dekkers in Florida. Hij kampte

Lees meer »