Hoe komt het dat gebouwen in Taiwan schuin blijven staan en niet instorten na krachtige aardbeving?

De straten van de oostkust van Taiwan liggen niet bezaaid met puin van ingestorte gebouwen. Nochtans kregen de gebouwen afgelopen nacht te maken met een krachtige aardbeving. Veel gebouwen zijn er ‘slechts’ schuin blijven staan. Hoe kan dat?

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen”: mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het

Lees meer »

Feestelijke salonopening bij Barbershop Kurd: “We knippen ook op zondagen”

Sinds zaterdag 6 april kunt u aan de Kerkstraat 32 in Kuurne terecht bij Barbershop Kurd. Bezoekers werden het afgelopen weekend verwelkomd met een drankje, Turkse zoetigheden en Belgisch snoep. Het team achter Barbershop Kurd bestaat uit Nihat en Ocalan Arslan, samen met Can Gültekin.
The post Feestelijke salonopening bij Barbershop Kurd: “We knippen ook op zondagen” appeared first on

Lees meer »

Jonas Vingegaard heeft eindelijk Baskisch ziekenhuis verlaten: “Nu is het tijd om volledig te revalideren”

Eindelijk. Zestien dagen na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland heeft Jonas Vingegaard (27) het ziekenhuis van Vitoria-Gasteiz verlaten. De Deen werd begin april succesvol geopereerd aan het sleutelbeen, maar de klaplong die hij opliep bij de crash bemoeilijkte lang de terugvlucht naar Denemarken. “Nu is het tijd om volledig te revalideren. Duim omhoog”, zegt Vingaard in

Lees meer »

Steenfabriek verbijsterd na verzet van milieugroep: “Eerlijk gezegd, we vielen een beetje van onze stoel”

De milieubeweging Dryade stapt naar de Raad van State om de uitbreiding van een baksteenfabriek in Lanaken tegen te houden. De voorlopige plannen van de groep Nelissen Steenfabrieken werden al goedgekeurd door de Vlaamse overheid, maar volgens Dryade zou de nieuwe fabriek te veel broeikasgassen uitstoten en zijn er betere alternatieven dan fossiele brandstoffen om de fabriek te doen draaien.

Lees meer »

“Onze band zal alleen maar sterker worden”: Ploegmaats en vriendinnen Justine Ghekiere en Julie Van de Velde klaar voor Luik-Bastenaken-Luik

Zondag wordt met Luik-Bastenaken-Luik het klassieke luik van het voorjaar neergelegd. Bij de mannen is het vooral uitkijken naar Mauri Vansevenant. Bij de vrouwen kijken we als West-Vlamingen dan weer reikhalzend uit naar het duo Justine Ghekiere (27) en Julie Van de Velde (30). Een gesprek met twee ploegmaats en vriendinnen.
The post “Onze band zal alleen maar sterker worden”:

Lees meer »

Belgische arbeider Glenn wint ‘Big Brother’: “Mijn kinderen willen nu héél graag naar Disneyland”

Na Nederlanders Jill en Salar en de Belgische militair Bart, was het opnieuw een Vlaamse kandidaat die ‘Big Brother’ won. De 32-jarige Glenn uit het Oost-Vlaamse Stekene kroonde zich op zaterdagavond tot winnaar van ‘de moeder aller realityshows’, en kreeg een cheque van 56.266 euro mee naar huis. Daarmee haalde de werknemer van Volvo Cars Gent het van de Nederlandse

Lees meer »