Belgische in Taiwan: “Uit de aardbeving van 1999 heeft Taiwan de juiste lessen getrokken”

Taiwan is getroffen door de zwaarste aardbeving in 25 jaar tijd. “Je merkt dat ze uit die vorige veel geleerd hebben”, zegt journaliste Catherine Vuylsteke die momenteel in Taiwan verblijft. Luister naar haar verhaal in de video hierboven.

 

Meer krantenkoppen in België

Koude nachten op komst: dit kan je doen om je tuin te beschermen

De komende nachten duiken de temperaturen flink naar beneden. Vanaf woensdagnacht zou het aan de grond zelfs weer kunnen vriezen. En dat is slecht nieuws voor sommige bloemen en planten in je tuin. "Wie de voorbije dagen iets te enthousiast gestart is met tuinieren, kan wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen", zegt tuinexpert Angelo Dorny. Dit zijn enkele tips.

Lees meer »

Laatste kans voor tentoonstelling100 jaar Ferry-Boats Zeebrugge

Wie een brok levende havengeschiedenis wil proeven, kan nog tot en met zondag 21 april terecht op de expo ‘100 jaar Ferry-Boats’ in de Sint-Donaaskerk. “Dit Engels-Belgisch bedrijf was vanaf 1924 in ons land de pionier in alle mogelijke scheepvaarttrafieken, van treinferry’s tot roro, auto’s en containers”, zegt Chris Vantorre. Hij toont meer dan duizend foto’s, documenten, voorwerpen en maquettes.<br

Lees meer »

Werken in de Rekestraat in Wervik liggen al sedert donderdag stil: “Hoofdaannemer zette samenwerking met onderaannemer stop”

Het vernieuwen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat in Wervik ligt al sedert vorige week donderdag stil. “In opdracht van Fluvius”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit). “De reden is het niet volgen van de veiligheidsvoorschriften door een onderaannemer en ook het gebrek aan de juiste werktuigen.”
The post Werken in de Rekestraat in Wervik liggen al sedert donderdag stil: “Hoofdaannemer

Lees meer »

“We zetten kwaliteit voorop”: slagerij Authentiek in Maldegem haalt negen keer Europees goud op vakwedstrijd

Voor het tweede jaar op rij viel de Maldegemse slagerij Authentiek in de prijzen op de Europese vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau. Met hun lekkere artisanale producten behaalden Sharon Duyvejonck (36) en Stefan Van Kerschaever (52) maar liefst negen keer goud en twee keer zilver. Daarnaast werden ze ook nog eens nationaal kampioen in categorie E.
The

Lees meer »

7 jaar cel voor gijzeling en diefstal in juwelierszaak in Knokke-Heist

Een Nederlandse gangster moet voor 7 jaar de gevangenis in voor een gijzeling en een diefstal in een juwelierszaak in Knokke-Heist ruim een jaar geleden. Samen met 2 andere gangsters gijzelde hij eerst in Brugge een vrouw die in de winkel werkte. Daarna stalen voor ze zowat 1 miljoen euro aan juwelen. Maar na een spectaculaire achtervolging kon de politie

Lees meer »

Gedragsbioloog reageert op vondst van zestiger die al jaar overleden was: “Sociaal contact is even belangrijk als zuurstof”

Of Markus V., de man die mogelijk pas een jaar na zijn overlijden bij zijn thuis in Antwerpen is gevonden, zich werkelijk eenzaam voelde in zijn alleen zijn, is niet geweten. Alleszins is het een goed idee om bij het ouder worden, juist wel energie in onze familie- en vriendschapsbanden te steken, ook al hebben we daar steeds minder fut

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Terug naar af! Openda en co moeten winnen in strijd om laatste CL-ticket

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vrouwenwedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers, ambulances blokkeren volgende beklimming

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

Pidcock wint de Amstel Gold Race na een zenuwslopend slot

Tom Pidcock mag drie jaar na de verloren millimetersprint tegen Wout van Aert eindelijk juichen in de Amstel Gold Race. Marc Hirschi en Tiesj Benoot vervolledigen het podium. Mathieu van der Poel heeft zijn indrukwekkende reeks niet kunnen verderzetten en eindigt voor het eerst dit jaar niet in de top tien.

Lees meer »

Raad van State fluit burgemeester Kir terug: tweede dag van rechts-conservatieve top in Sint-Joost-ten-Node mag doorgaan

De tweede dag van de National Conservatism Conference (NatCon), een bijeenkomst waarop een veertigtal prominenten van conservatief, religieus en extreemrechts zijn uitgenodigd, mag vandaag gewoon doorgaan. Dat meldt de organisatie op X. De Raad van State heeft geoordeeld dat het verbod dat burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node gisteren uitvaardigde, een inbreuk is op het recht op vreedzaam vergaderen. Er is

Lees meer »

Leesjury sluit werkjaar smakelijk af

De Kortemarkse Leesjury sloot op vrijdag 22 maart haar werkjaar af met een pannenkoekenfestijn. Net daarvoor kwamen ze een laatste keer samen om hun boeken te bespreken. Ze gaven alle gelezen boeken ook een score die mee zal bepalen welk jeugdboek er dit jaar bekroond wordt. De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren
The post Leesjury sluit werkjaar

Lees meer »