EU erkent fiets als essentieel element in mobiliteitsstrategie

De Europese Unie wil werk maken van een betere fietsinfrastructuur bij haar lidstaten en wil ook de (elektrische) fiets aantrekkelijker maken. Die engagementen zijn naar voren gekomen in de ‘Europese verklaring over het gebruik van de fiets’, die door de drie belangrijkste wetgevende instellingen van de EU is ondertekend. 

Meer krantenkoppen in België

Sam Adam: “Het coachen kan ik moeilijk missen”

De damesploeg van coach Okwor Odinaka won met 6-1 tegen KFC Heist en prijkt op de vierde plaats in de klassering. Sam Adam, de stichter van het damesvoetbal in Damme, fungeert als sportief verantwoordelijke en werkt zich te pletter om het geheel nog meer uitstraling te geven. Kapitein Sofie Compernolle is zijn levenspartner: voetbal viert hoogtij in het gezin.
The

Lees meer »

Malinese junta schort activiteiten van politieke partijen op

De junta in Mali heeft woensdag aangekondigd dat het “tot nader order” de activiteiten van politieke partijen en verenigingen met een politiek karakter opschort. Dit om “redenen van openbare orde”, aldus het decreet dat door regeringswoordvoerder kolonel Abdoulaye Maïga werd voorgelezen.

Lees meer »

Gezin van Christophe (43) trots op zijn prestaties in The Voice: “Stiekem droom ik ervan om door te stoten tot de finale”

Stoot Christophe Verholle (43) uit Roeselare opnieuw door naar de volgende liveshow van The Voice van Vlaanderen? Het antwoord op die vraag weten we na vanavond, want dan probeert de sympathieke Roeselarenaar opnieuw om het beste van zichzelf te geven in het populaire VTM-programma. Wij zochten Christophe en zijn gezin op en wilden wel eens weten hoe trots ze wel

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël zal reageren op de Iraanse aanval, maar nog “geen definitieve beslissingen over omvang of timing”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

Lees meer »

Ikea ontkent Greenpeace-rapport: “We aanvaarden geen hout uit beschermde oerbossen in onze producten”

De Zweedse meubelketen Ikea is het niet eens met het beeld dat in het onderzoek van Greenpeace over de keten wordt geschetst. Volgens Greenpeace halen bedrijven die voor Ikea produceren, hout uit enkele van de laatste Europese oerbossen in Roemenië. “We kunnen duidelijk stellen dat we het gebruik van hout uit beschermde oerbossen in geen gevallen in onze producten accepteren”,

Lees meer »

“Ik ben niet langer het feestbeest dat graag rondneukt”: ‘Temptation’ Megan probeert de ware liefde te vinden

Ze leek de afgelopen maanden haast permanent op vakantie, maar dezer dagen vertoeft Megan Desaever (24) weer eventjes in onze contreien. Voor de persdag van het All Stars-seizoen van ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ zakte de realityster af naar Amsterdam, waar ze haar hart op tafel legde. Een gesprek over liefde en lust, volwassen worden en grenzen stellen. “Ik

Lees meer »

Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Na een geslaagde editie in Heulepark vorig jaar blaast de werkgroep van Heules grootste volksfeest op zaterdag 4 mei verzamelen voor de vierde editie van Café Mangé. De werkgroep van de Tinekesfeesten houdt vast aan de basisingrediënten van de vorige succesedities: foodtrucks, een streepje muziek en vooral veel ambiance.
The post Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Lees meer »

Swen Vincke is met ‘Baldur’s Gate 3’ grote winnaar bij BAFTA Games in Londen

Het Belgische ‘Baldur’s Gate 3′ van Swen Vincke is donderdag met vijf prijzen de grote winnaar geworden van de BAFTA Games in Londen. De British Academy Video Game Awards werden voor de twintigste keer uitgereikt. De uitreiking werd georganiseerd door de British Academy of Film and Television Arts.
The post Swen Vincke is met ‘Baldur’s Gate 3’ grote winnaar bij

Lees meer »

LIVEBLOG AMSTEL GOLD RACE VROUWEN. Vrouwenwedstrijd geneutraliseerd door ongeval buiten koers, ambulances blokkeren volgende beklimming

Vandaag wordt de tiende editie van de Amstel Gold Race voor vrouwen gereden. De rensters moeten 157 kilometer overwinnen in Nederlands Limburg. Onderweg wordt er 22 keer geklommen. De scherprechter wordt ongetwijfeld de Cauberg, die maar liefst vijf keer getemd moet worden. Kan Lotte Kopecky na Parijs-Roubaix ook de Amstel winnen? Volg de race hieronder.

Lees meer »

Van nachtelijk verbod tot snelheidslimiet: Brusselse burgemeesters willen e-steps aan banden in strijd tegen drugscriminelen

Verschillende Brusselse burgemeesters trekken aan de noodrem, nu het geweld van drugscriminelen in de hoofdstad uit de hand loopt. Voor oplossingen kijken ze vooral naar de Brusselse regering, maar ook op lokaal niveau worden initiatieven genomen. Een nachtelijk verbod op elektrische steps, het favoriete vervoersmiddel van heel wat criminelen in de hoofdstad, op aangeven van Etterbeeks burgemeester Vincent De Wolf

Lees meer »