Myriam Alliet uit Roeselare springt toch opnieuw op de fiets voor goed doel: “Ik was er kapot van toen mijn fiets gestolen werd”

Myriam Alliet fietst vanaf 19 juni haar tiende sponsortocht ten voordele van Gidos, de sportclub verbonden aan Dominiek Savio. Nadat vorig jaar haar fiets gestolen werd in Maastricht twijfelde Myriam lang of ze een vervolg zou breien aan haar fietsavonturen. Mede dankzij een Amsterdamse schenker vond ze haar moed terug. “Door knieproblemen kies ik voor de minder heuvelachtige bijna duizend kilometer lange Vlaanderenroute.”

In 2014 fietste Myriam Alliet, die deze week 66 wordt, naar Compostella. Ze koppelde aan haar fietstocht een goed doel. Myriam koos voor Gidos. De fietstocht voor het goede doel werd een traditie. Myriam fietste de voorbije jaren onder andere naar Rome, Berlijn, Denemarken en Calpe. De fietstochten brachten inmiddels 9.000 euro in het laadje voor Gidos.

Aan haar tocht vorig jaar kwam er een abrupt einde. “Ik fietste de Ronde van België. De passage door de Ardennen was pittig, maar ik geraakte goed en wel in Limburg. Ik zou overnachten in het Nederlandse Maastricht, maar daar werden mijn fiets en al mijn bagage gestolen.”

Myriam moest haar tocht zo noodgedwongen beëindigen. “Ik was er kapot van. Mijn fiets was mijn alles. Ik heb er tijdens de vele tochten zoveel tegen gepraat. We reden langs zoveel mooie plaatsen.”

Nederlandse weldoener

Een vervolg aan de fietsavonturen van Myriam leek er aanvankelijk niet te komen. Tot er hulp kwam vanuit onverwachte hoek. “Mijn dochter had na de fietsdiefstal een online bericht geplaatst op een Nederlandse pagina. Dat werd massaal gedeeld en opgepikt door een vrouw uit Amsterdam die haar trekkingfiets zou wegdoen.” De barmhartige Nederlandse schonk haar fiets weg aan Myriam. “Inmiddels staat die helemaal afgesteld zoals ik het wil.”

Sinds begin dit jaar is Myriam met pensioen. “Ik was nog maar enkele dagen met pensioen toen ik af te rekenen kreeg met knieproblemen. De dokter zei dat ik nog mocht fietsen, maar beter geen bergen meer opzocht. Mijn doel om de rit van vorig jaar opnieuw te doen, viel dus in het water.”

Myriam vond inmiddels een andere route om te fietsen. De Vlaanderenroute brengt haar vanaf 19 juni door heel Vlaanderen. Goed voor bijna duizend kilometer in totaal. “Ik kijk vooral uit naar de passage ‘Fietsen door de Bomen’ in Limburg. Ik passeer ook niet zo ver van het hotel waar ik vorig jaar mijn fiets werd gestolen. Ik overweeg om er toch opnieuw te overnachten, al raadt mijn dochter me dat af.”

Regenweer

Ondanks de tegenslag vorig jaar is Myriam erg blij dat ze haar fietsavonturen opnieuw kan hervatten. “Ik ben echt gelukkig. Het fietsen is mijn passie. Door het regenweer van de afgelopen maanden heb ik wel een pak minder getraind dan de voorbije jaren. Maar regen tijdens de tocht schrikt me zeker niet af. Tijdens mijn tocht hoop ik dagelijks tussen de 60 en 80 kilometer af te haspelen. Ik laat me zeker niet opjagen, maar wil volop genieten van dit nieuwe avontuur.”

(BF)

Wie Myriam en zo ook Gidos wil steunen kan sponsoren via het rekeningnummer BE38 7440 5355 1972.

The post Myriam Alliet uit Roeselare springt toch opnieuw op de fiets voor goed doel: “Ik was er kapot van toen mijn fiets gestolen werd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Amerikaanse nieuwszender: “Dak waarop schutter zich bevond was verzamelplaats voor politie”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Dodelijk slachtoffer van aanslag op Trump werd ook geraakt aan hoofd: “Zijn lichaam lag gedraaid tussen twee banken geklemd”

De aanslag op oud-president Donald Trump tijdens een campagnerally in Pennsylvania heeft ook een dodelijk slachtoffer geëist. Een spoedarts die vlakbij stond in de tribune en de eerste hulp verleende, getuigde bij de Amerikaanse nieuwszender ‘CBS News’ dat het om een man ging die er “half de dertig” uitzag en die een vreselijke wonde had aan het hoofd.

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »