De Zircon-raket is zo snel dat Oekraïners geen tijd hebben om te schuilen: wat is er aan de hand?

Russisch president Vladimir Poetin heeft een nieuw wapentuig in zijn arsenaal om terreur te zaaien in Oekraïne: de Zircon. De hypersonische raket is tot negen keer sneller dan het geluid. Dat is zó snel dat de inwoners van Kiev geen tijd meer hebben om veilig te schuilen. Wat betekent dit voor de oorlog? “Dit is een prototype, de Russen testen de systemen van het Westen.” 

Meer krantenkoppen in België

Dan toch vergunning voor McDonald’s in Torhout

De Amerikaanse hamburgergigant McDonald’s mag dan toch een nieuw filiaal bouwen op de hoek van de Bruggestraat met de Pottebezemstraat in Torhout. Het provinciebestuur levert in beroep de omgevingsvergunning af. Eerder had het stadsbestuur geen vergunning willen geven. De provincie legt wel enkele bijkomende maatregelen tegen geluidsoverlast op.

Lees meer »

Bar Blyss blikt terug op succesvol openingsweekend

Avelgemnaar Bjorn Spitaels (33) stond zaterdag voor de vuurdoop van zijn nieuwe kindje Bar Blyss aan de voet van de Koppenberg in Oudenaarde. Hij mikt op een heel breed publiek en biedt een mix van lokale biertjes, cocktails en apérohapjes aan. “Wij willen iets verzorgdere apéro serveren dan eeen simpele kaas- en salamiplank.”
The post Bar Blyss blikt terug op

Lees meer »

KIJK. Vogel bootst geluid van sirene na en brengt Britse politie in de war

In het Britse Oxfordshire heeft een vogel bij de lokale politie voor verwarring gezorgd. De agenten dachten aanvankelijk dat er een storing was van de autosirenes, want die leken regelmatig af te gaan zonder dat zij die hadden aangezet. Het bleek uiteindelijk niet om een fout in het systeem te gaan, maar een vogel die het geluid wel heel erg

Lees meer »

Technofeestje op de Paasfoor? Goose-muzikant Bert Libeert draait vanavond aan Deca Dance

Vrijdag 12 april vanaf 20.30 uur draait Bert Libeert, drummer van de Kortrijkse band Goose, plaatjes aan Deca Dance op kermisplein Parking 4 Howest. “I will play my favorite tracks standing in front of my favorite fairground attraction the Deca Dance, which also functions as the dancefloor. Be there and celebrate life with me!” staat te lezen op zijn Facebookevenement.<br

Lees meer »

‘Rebel Garden’: urgente expo over de klimaatcrisis in Brugge

Vanaf zaterdag 13 april tot 1 september presenteert Musea Brugge, wat ze zelf ‘de meest urgente kunsttentoonstelling’ van het moment noemt: Rebel Garden. Wat is de impact van de mens op de natuur, en wat zijn de gevolgen hiervan op onze omgeving? De expo in de marge van de Triënnale Brugge breekt uit de traditionele museummuren en palmt drie Brugse

Lees meer »

Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen een filiaal oprichten in Duinkerke”

Axel De Cock (59), de eigenaar van Seashop en sinds 1 juli 2023 ook mede-eigenaar van Westdiep samen met Geert Lecat (56), belichaamt niet alleen ondernemerschap, maar ook een diepe passie voor de watersport. “Al vanaf mijn vijfde jaar ben ik gefascineerd door de zee”, vertelt hij.
The post Westdiep en Seashop uit Nieuwpoort hebben ambitieuze Europese plannen: “We willen

Lees meer »

Dode en gewonden bij ongeval met kabelbaan in Turkije

Bij een ongeval met een kabelbaan in het Turkse Antalya is vrijdag één persoon om het leven gekomen. Zeven anderen zijn gewond geraakt. Er zouden ook nog zo’n 80 mensen vastzitten. Nadat een pijler van de kabelbaan was ingestort, is een cabine in bergachtig gebied neergestort, meldt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, op X.

Lees meer »

Professor Rik Torfs komt spreken in Waregem

Op donderdag 16 april om 20 uur verwelkomt OC Nieuwenhove in Waregem professor Rik Torfs voor een inspirerende lezing met als titel ‘Tijdsgeest vs Kerk en Vaticaan’. Het belooft een avond te worden waarin de complexe dynamiek tussen de hedendaagse samenleving en de invloed van de Kerk en het Vaticaan op scherp wordt gesteld.
The post Professor Rik Torfs komt

Lees meer »