“Dit roept grote vragen op over Oekraïense verdediging”: Rusland voert aanvallen uit met nieuwe Zircon-raket

Russisch president Vladimir Poetin heeft een nieuw wapentuig in zijn arsenaal om terreur te zaaien in Oekraïne: de Zircon. De hypersonische raket is tot negen keer sneller dan het geluid. Dat is zó snel dat de inwoners van Kiev geen tijd meer hebben om veilig te schuilen. Wat betekent dit voor de oorlog? “Dit is een prototype, de Russen testen de systemen van het Westen.” 

Meer krantenkoppen in België

Corona-overlever Philippe Vanbiervliet zamelt 180.000 euro in voor revalidatietoestel voor UZ Gent

Nadat Philippe Vanbiervliet bijzonder hard door het coronavirus werd getroffen en 29 dagen in kunstmatige coma lag, volgde nog een intense periode in het revalidatiecentrum van het UZ Gent. “Daar werd ik zo goed geholpen door de artsen, kinesisten en ergotherapeuten dat ik iets wilde terug doen.” Dat ‘iets’ werd een peperduur revalidatietoestel van 180.000 euro, dat Philippe onder andere

Lees meer »

KIJK. ‘Bompa Bockie’ wordt al meteen geconfronteerd met de realiteit: “Jij zit op de plaats van Bert, hij overleed onlangs aan een harstilstand”

Bockie De Repper (39) krijgt in de eerste aflevering van ‘Bompa Bockie’ een vaste plek toegewezen tijdens het middagmaal. Wanneer hij probeert een praatje te slaan met de mannen, wordt hij al snel de mond gesnoerd. “Het eten zelf moet wel rustig gebeuren. Je mag je mond wel open doen, maar niet heel de tijd liggen babbelen”, zegt een van

Lees meer »

Antwerpse haven zet drones in om pakjes te vervoeren

Bedrijven in het Antwerpse havengebied kunnen voortaan pakjes laten vervoeren met drones. Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse drone-operator ADLC toestemming om commerciële vluchten uit te voeren tussen chemiebedrijf BASF aan de ­Scheldelaan en het bedrijf SGS aan het Hansadok. Vanaf nu kunnen ook andere bedrijven een beroep doen op drones om pakketjes te leveren aan bedrijven binnen de

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Tax the rich. De slogan op Raoul Hedebouws (PVDA) vestje, hoor je nu ook bij Bart De Wever (N-VA)”

“De PVDA heeft de consensus over een rijkentaks aangewakkerd. Het is niet omdat je voor ‘couillon’ – zeg maar paljas – wordt uigescholden, dat je niet kan wegen op het debat. De linkse partijen pakken er allemaal mee uit. En zelfs N-VA zegt dat ze de rijken met zo’n tekort niet kan ontzien”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Jacques Vermeire vergelijkt succes van ‘Nonkels’ met beginjaren van ‘De Kampioenen’: “Kijkcijfers zullen nog stijgen”

Deze week krijgt Jacques Vermeire (72) in het VTM-programma ‘Eenmaal andermaal’ het gezelschap van Jelle De Beule (43). En twee comedians samen op stap? Dat belooft! “Ik ken geen schaamte, dus afbieden is voor mij geen probleem”, grapt Jelle. “Ik was dus regelmatig echt beschaamd”, vult Jacques aan. De Beule is momenteel ook al op Streamz te zien in het

Lees meer »

Paden in centrumbegraafplaats worden heraangelegd in Deerlijk

De paden op de begraafplaats in het centrum worden momenteel heraangelegd. “Het vergroenen van de paden op het kerkhof in het centrum is als actie opgenomen in ons meerjarenplan”, verduidelijkt schepen Bert Schelfhout (Open VLD).
The post Paden in centrumbegraafplaats worden heraangelegd in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste magistraten willen terug aan het werk, politie valt binnen in advocatenkantoor

De twee procureurs die in de nasleep van de affaire rond de gelekte vragen van het magistratenexamen van januari geschorst werden, vechten die schorsing aan. Y.S. en J.L. willen zo snel mogelijk terug aan het werk. Het onderzoek naar de feiten zelf komt ondertussen stilaan op kruissnelheid. Vorige week viel de politie binnen in het advocatenkantoor van de klokkenluider.
The

Lees meer »