“Dit roept grote vragen op over Oekraïense verdediging”: Rusland voert aanvallen uit met nieuwe Zircon-raket

Russisch president Vladimir Poetin heeft een nieuw wapentuig in zijn arsenaal om terreur te zaaien in Oekraïne: de Zircon. De hypersonische raket is tot negen keer sneller dan het geluid. Dat is zó snel dat de inwoners van Kiev geen tijd meer hebben om veilig te schuilen. Wat betekent dit voor de oorlog? “Dit is een prototype, de Russen testen de systemen van het Westen.” 

Meer krantenkoppen in België

Four Tops-zanger Duke Fakir overleden

De Amerikaanse zanger Duke Fakir, medeoprichter van de legendarische soulgroep Four Tops, is niet meer. Hij overleed op 88-jarige leeftijd in zijn woning in Detroit aan hartfalen, meldt de New York Times op basis van een mededeling van de familie van de zanger.

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »