Vooral personeel voor Vlaamse gevangenissen opgevorderd tijdens staking van onbepaalde duur

Er zijn dinsdag tientallen personeelsleden opgevorderd om tijdens de cipiersstaking een minimale dienstverlening in de gevangenissen te voorzien. Alleen al in Vlaanderen gaat het, verspreid over de hele dag, om minstens 134 mensen. Dat blijkt uit een overzicht van het gevangeniswezen. 

Meer krantenkoppen in België

Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven”

De gevel van het administratief centrum van het lokaal bestuur in Diksmuide ziet er groener uit dankzij de aanleg van een geveltuin. Door te kiezen voor gevelgroen, wil het stadsbestuur het goede voorbeeld geven en burgers stimuleren om hetzelfde te doen.
The post Geveltuin fleurt administratief centrum in Diksmuide op: “Als stad willen we het goede voorbeeld geven” appeared

Lees meer »

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund”

Op de site van de Steenbakkersstraat in Oostende – het voormalige Sint-Lutgardisinstituut – komt er een nieuwe scholencampus. Daarvoor wordt het gebouw gedeeltelijk gesloopt en aansluitend heropgebouwd en gerenoveerd. Ook de omgevingsaanleg is in de plannen voorzien.
The post Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund” appeared first on KW.be.

Lees meer »