Vooral personeel voor Vlaamse gevangenissen opgevorderd tijdens staking van onbepaalde duur

Er zijn dinsdag tientallen personeelsleden opgevorderd om tijdens de cipiersstaking een minimale dienstverlening in de gevangenissen te voorzien. Alleen al in Vlaanderen gaat het, verspreid over de hele dag, om minstens 134 mensen. Dat blijkt uit een overzicht van het gevangeniswezen. 

Meer krantenkoppen in België

OVERZICHT. Spanje neemt 16-jarige Yamal mee

Het EK begint over enkele weken en de meeste landen hebben hun selectie al gelost. De selectie van bondscoach Tedesco is bekend, hieronder kan u de andere landen vinden. Benieuwd naar de selecties van de topfavorieten en underdogs van het EK 2024? Lees het hieronder in de liveblog!

Lees meer »

Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.
The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot appeared first on

Lees meer »

Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.
The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ appeared

Lees meer »

Geen slachtoffers gevonden bij ingestorte parkeergarage in Nederlandse stad Nieuwegein: “Er zijn geen vermissingen gemeld”

In de Nederlandse stad Nieuwegein, in het zuiden van Utrecht, is de parkeergarage van het lokale ziekenhuis zondagavond deels ingestort. Vermoedelijk zijn daarbij geen slachtoffers zijn gevallen. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht in de loop van de nacht weten nadat specialistische teams met honden afzonderlijk van elkaar in de garage hebben gezocht.

Lees meer »