Staking cipiers houdt aan, politie en personeel opgevorderd in verschillende gevangenissen

Maandagnacht was er door de cipiersstaking in verschillende gevangenissen personeel tekort, en moest er bijstand komen van politie en werd personeel er opgevorderd. Dat meldt het gevangeniswezen. Voorlopig zijn alleen cijfergegevens beschikbaar voor maandagnacht, cijfers voor dinsdag heeft het gevangeniswezen nog niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Musea Brugge koopt schilderij van Frans Pourbus aan voor 159.000 euro

Binnenkort schittert er een nieuw schilderij in het Groeningemuseum. Musea Brugge heeft een iconisch werk van de Brugse schilder Frans Pourbus I aangekocht voor 159.000 euro. ‘Dronkenschap van Noach’ is een belangrijke aanvulling voor de Brugse collectie én een unieke getuige van een bewogen periode uit de geschiedenis van de Lage Landen.
The post Musea Brugge koopt schilderij van

Lees meer »

Vanavond huldiging van de Club-spelers op de markt van Brugge

Voor de negentiende keer is Club Brugge landskampioen geworden. Vandaag, maandag 27 mei, organiseren de stad Brugge en Club Brugge samen een kampioenenviering op de Markt van Brugge. De spelers en de staf van Club Brugge worden gehuldigd op een podium op de Markt. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld.
The post Vanavond huldiging van de Club-spelers

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Op Roland Garros worden spelers uitgejouwd en bekogeld. ‘Het lijkt wel voetbal’. En dan volgt de rest vanzelf natuurlijk.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen schoolfeest, wel nieuwe protestmars: Plannen voor nieuwe school van ontslagen directeur worden concreter

Op zaterdag 1 juni is er een tweede protestmars tegen het ontslag van directeur David Breyne van vrije basisschool De Kleine Ster in Mesen. De directeur wil een rechtszaak aanspannen tegen het schoolbestuur en het dreigement dat hij met het schoolteam een nieuwe school zal oprichten als de voorzitter van het schoolbestuur niet opstapt, lijkt menens.
The post Geen

Lees meer »

Saar (22) krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »

Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in

Lees meer »

Israël verbiedt Spaanse consulaat diensten te leveren aan Palestijnen op Westelijke Jordaanoever na erkenning Palestina

Het Spaanse consulaat in Jeruzalem mag van Israël geen diensten meer leveren aan de Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz gezegd op X. De beslissing van Israël is een reactie op de erkenning van Palestina als staat door Spanje en de oproep van de Spaanse vicepremier Yolanda Díaz om "Palestina

Lees meer »