Staking cipiers houdt aan, politie en personeel opgevorderd in verschillende gevangenissen

Maandagnacht was er door de cipiersstaking in verschillende gevangenissen personeel tekort, en moest er bijstand komen van politie en werd personeel er opgevorderd. Dat meldt het gevangeniswezen. Voorlopig zijn alleen cijfergegevens beschikbaar voor maandagnacht, cijfers voor dinsdag heeft het gevangeniswezen nog niet.

 

Meer krantenkoppen in België

Exact zeven jaar geleden verloren ook Vincent en Ingrid hun zoon (15) in meer: “Er is een leven voor en na de dood van Sebastiaan”

Het moest de mooiste tijd van zijn nog jonge leven worden, maar het scoutskamp van eind juli 2017 in Bütgenbach draaide voor Sebastiaan Vandommele (15) en zijn familie uit op een ware nachtmerrie. Een zwempartij in een meer kostte de jonge kerel het leven. Maandag wordt het verhaal in ‘Mij overkomt het niet’ op Eén belicht. “Het is nog altijd

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »