Politie en personeel opgevorderd in verschillende gevangenissen tijdens staking van onbepaalde duur

In de nacht van maandag op dinsdag was door de cipiersstaking in verschillende gevangenissen personeel tekort en moest er bijstand komen van politie en werd personeel opgevorderd. Dat meldt het gevangeniswezen dinsdagmiddag. Voorlopig zijn alleen cijfergegevens beschikbaar voor maandagnacht, cijfers voor dinsdag heeft het gevangeniswezen nog niet. 

Meer krantenkoppen in België

Olivier Deschacht breekt in ‘Special Forces’: “Mijn scheiding is de grootste mislukking van mijn leven”

“Mijn leven is saai. Ik heb geen doel meer.” In de zesde aflevering van ‘Special Forces’ bereikt Olivier Deschacht (43) zijn limiet. De ex-voetballer bleek de afgelopen weken een buitengewoon sterke kandidaat te zijn, maar tijdens een één-op-ééngesprek met de instructeurs kan Olivier zijn emoties niet meer de baas. “Elke dag is een zoektocht naar stabiliteit en geluk.”

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse politie geeft bodycambeelden vrij van vrouw die een jaar lang in reclamebord van supermarkt leeft

Bodycambeelden hebben het moment vastgelegd waarop agenten op de 34-jarige vrouw inpraten die op het dak van een Family Fare-supermarkt in de Amerikaanse staat Michigan woonde. De beelden dateren van 23 april en tonen hoe de politie de achterkant van het reclamebord nadert dat zich op het dak bevindt. De vrouw ontgrendelt het toegangsluik, maar wil niet meteen vertrekken. Uiteindelijk

Lees meer »

Courtois gaat (zoals aangekondigd) naar de kant in scoreloos gelijkspel, Bernabéu neemt afscheid van clubicoon Toni Kroos

Thibaut Courtois en co delen de punten met Real Betis. Er stond voor beide ploegen niks meer op het spel, de focus lag vooral op de Champions League-finale van volgende zaterdag tegen Borussia Dortmund. Na ruim een uur ging de Belgische doelman naar de kant. Santiago Bernabéu nam daarnaast afscheid van een clubicoon: Toni Kroos speelde zijn laatste thuismatch.

Lees meer »

Brandweer heeft zware industriebrand in Zellik onder controle, maar moet nog hele nacht nablussen: “Uitkijken voor roetdeeltjes in tuinen”

In Zellik bij Asse woedde vrijdag een zware industriebrand in een garage met wagens en auto-onderdelen langs de Frans Schachtstraat. De volledige loods van 6.000 vierkante meter ging in de vlammen op en stortte gedeeltelijk in. De gemeente kondigde fase 1 van het rampenplan af en de brandweer zal nog de hele nacht nablussen.

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN NOORWEGEN. Apart zicht wanneer Van Aert in gewone kledij op podium verschijnt: “Tocht naar hier onderschat”

Vandaag staat de koninginnenrit van de Ronde van Noorwegen op het programma. De klim naar aankomstplaats Gullingen is 5,5 km lang met een gemiddelde van 8,8%. Het stijgingspercentage is vrij egaal. Kan Thibau Nys zijn leiderstrui behouden en mengt Wout van Aert zich in de debatten? Volg alle actie op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Correcties en aanvullingen mei

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Van Expo 58 tot ‘De droomfabriek’: Vlaanderen wil van iconisch Amerikaans Theater (opnieuw) culturele hotspot maken

De Stad Brussel en de Vlaamse Gemeenschap hebben een erfpachtovereenkomst van 99 jaar afgesloten voor het Amerikaans Theater. Dat betekent dat Vlaanderen de komende jaren bevoegd is voor de site. De bedoeling is dat het gebouw op termijn de nodige infrastructuur krijgt om er na jaren van leegstand opnieuw een culturele hotspot van te maken. Een verslag van hoe een

Lees meer »