N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt PS-collega Magnette ‘ongeschikt om premier te worden’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Chinese investeerders achter FC Den Bosch azen ook op overname Beerschot

Beerschot heeft zich dit weekend verzekerd van de titel, maar de toekomst van de club blijft onduidelijk. Volgens onze bronnen heeft de Chinese investeringsgroep die vorige week de Nederlandse tweedeklasser FC Den Bosch overnam een financieel bod gedaan op Beerschot. De bal ligt nu in het kamp van de Saoedische hoofdeigenaar prins Abdullah, al hapt die niet zomaar toe.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Bedrijvendokter Guido Dumarey scherp in eerste interview na mislukt bod op Van Hool: “Het overnameplan kon niet Vlaams zijn”

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey wierp zich op als het Vlaamse alternatief voor een buitenlandse overname van busbouwer Van Hool, maar moest – ondanks een ultiem bod – in het zand bijten. Een scenario dat volgens hem al lang vastlag. “Het overnameplan moest met die specifieke partners doorgaan en kon niet Vlaams zijn”, zegt hij in z’n eerste interview. “Bovendien

Lees meer »

“Artsen konden doen wat ze wilden”: hoe kon sperma zonder medeweten gebruikt worden voor vruchtbaarheidsbehandelingen?

"De jaren 70 waren pioniersjaren voor het gebruik van donorsperma bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Er was geen wetgeving, dus artsen konden eigenlijk doen wat ze wilden." Dat zegt historica Tinne Claes, nu aan het licht gekomen is dat een man uit Luik die in de jaren 70 meewerkte aan wetenschappelijk onderzoek aan de VUB, ontdekt heeft dat hij minstens 2 donorkinderen heeft.

Lees meer »

Waar staan de Franstalige partijen voor? 

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht is er al veel geschreven over de Vlaamse partijen. Maar in Brussel en op het federale niveau krijgen die natuurlijk ook het gezelschap van hun Franstalige tegenhangers. Waar staan die partijen voor? En wat zijn hun belangrijkste standpunten?

Lees meer »

Leegstaand schoolterrein in Olsene krijgt nieuwe invulling

Het grotendeels leegstaande schoolterrein langs de N43 in Olsene krijgt binnenkort een nieuwe invulling. Een eerste basisstudie is al opgemaakt en het gemeentebestuur staat ook open voor ideeën en suggesties van burgers.
The post Leegstaand schoolterrein in Olsene krijgt nieuwe invulling appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG WAALSE PIJL. Wint Pidcock na de Amstel ook de Waalse Pijl?

Elk jaar wordt er op de woensdag voor Luik-Bastenaken-Luik altijd de Waalse Pijl verreden. De renners moeten 198 km afleggen tussen Charleroi en Hoei. Vorig jaar won Tadej Pogacar bovenop de Muur van Hoei, voor Mattias Skjelmose en Mikel Landa. Ligt de weg voor Tom Pidcock, die zondag nog de Amstel won, open? Of legt Skjelmose of Dylan Teuns hem

Lees meer »

Een onverwacht dealtje en een knullig spelletje Mario kart doen de mol zegevieren: “Aan óns heeft het niet gelegen”

“We zitten met een goeie mol”, blies Coco nog na de eerste proef. Maar de verpleegster had duidelijk niet de juiste naam in gedachten wanneer ze de verrader omschreef. Ondanks een deal met de mol moest Coco het spel verlaten met een nauwelijks gespijsde groepspot. De mol floreerde tussen karts op een Italiaans circuit, vliegende ananassen en een één-op-één-gesprek met

Lees meer »

EXCLUSIEF. Olivier Deschacht over z’n nieuwe uitdaging en de liefde: “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Het lichtend pad van Bayer Leverkusen: hoe Xabi Alonso grijze aspirineclub plots aantrekkelijk heeft gemaakt

De eeuwige verliezer is eindelijk loser af. Niet enkel de reusachtige neonreclame van farmareus Bayer licht de hemel boven Leverkusen voortaan op. Zijn fabrieksploeg heeft de dominantie van Bayern München in de Bundesliga na elf opeenvolgende titels doorbroken. Zoals zijn aspirine gaat Bayer plots viraal. Met dank aan een populaire trainer die een lichtend pad heeft uitgezet.

Lees meer »

Voorhechtenis verlengd van agent die aan onderzoek dodelijke huiszoeking in Lodelinsart wordt gelinkt

De raadkamer van Charleroi heeft de voorlopige hechtenis verlengd van de agent die wordt beschuldigd van bendevorming en gelinkt wordt aan het onderzoek dat leidde tot de huiszoeking in Lodelinsart waarbij een agent om het leven kwam. Dat heeft het parket van Charleroi donderdagavond gemeld, waarmee het berichtgeving van Sudinfo bevestigt. Ook drie anderen, die beschuldigd worden van drugshandel en

Lees meer »

Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau”

Zaterdag start de ADC Winmau Belgian Darts Tour. In Biljart- en Dartscenter De Mambo in Kortrijk zien we meteen een sterk deelnemersveld aan het werk. Met Axel Buyle (21) en Emilie D’Hondt (22) zijn er twee jonge talentvolle darters uit de streek die hopen op een mooie notering in het lokale toptoernooi. Ook De Mambo-zaakvoerder Thomas Morisse (37) en Belgisch

Lees meer »