PS-voorzitter Paul Magnette spot met ambitie van Bart De Wever om premier te worden

PS-voorzitter Paul Magnette heeft de spot gedreven met de wil van zijn N-VA-collega Bart De Wever om premier te worden. Magnette zelf herhaalde dat hij zelf klaar was om "zijn verantwoordelijkheden op te nemen" aan het hoofd van een federale regering na de verkiezingen op 9 juni. 

Meer krantenkoppen in België

Néén, het is niet de belangrijkste Brugse derby ooit: ruim een eeuw geleden streden Club en Cercle op de slotspeeldag tegen elkaar voor de titel

Is dit sportief de belangrijkste competitiederby ooit? Net niet, want meer dan een eeuw geleden maakten Club en Cercle op de slotspeeldag onderling uit wie kampioen zou worden. Een terugblik.
The post Néén, het is niet de belangrijkste Brugse derby ooit: ruim een eeuw geleden streden Club en Cercle op de slotspeeldag tegen elkaar voor de titel appeared first

Lees meer »

Legendarische livemuziek op topniveau present in Concertgebouw Brugge

Chris White, voormalig bandlid van de Dire Straits, houdt de muziek levendig met deze ‘Dire Straits Experience’. En met dat project was hij te gast in Concertgebouw Brugge. We stuurden er onze medewerker Sandro naartoe.
The post Legendarische livemuziek op topniveau present in Concertgebouw Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging

Op twintig dagen voor de verkiezingen verschijnt Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dinsdag voor de rechter in Kortrijk. De burgemeester van Staden moet zich verantwoorden voor belangenneming. Wellicht verschijnen ter zitting enkel de raadslieden en worden enkel conclusietermijnen en de pleitdatum bepaald.
The post Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publiek kan meegenieten van archeologische opgravingen op Vroonhofsite in Poperinge

Sinds 16 mei is het team archeologen van de NV Ruben Willaert aan het werk op de Vroonhofsite. Het projectgebied heeft een oppervlakte van 1,4 hectare. De archeologen hebben grote verwachtingen, want op die site zouden de oudste sporen van Poperinge terug te vinden zijn, zoals het proosdijdomein, de kern waaruit Poperinge zou gegroeid zijn. Bij proefsleuvenonderzoek eerder dit jaar

Lees meer »

‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow

Lees meer »

Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.
The

Lees meer »

Man (33) probeert partner meermaals te wurgen terwijl haar dochter (13) in wagen wacht: “Ze wilde me niet steunen op een begrafenis”

“Ik was boos, ja.” Een 33-jarige man uit Nieuwpoort ging eind vorig jaar helemaal door het lint tegen zijn partner. De dertiger sloeg haar tegen de grond en probeerde haar volgens het Openbaar Ministerie meermaals te wurgen. “Mijn cliënt had het moeilijk dat zijn partner hem niet steunde in een moeilijke periode”, pleitte zijn advocate Maya Vanden Bogaerde.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Reuzenaronskelk in bloei in Plantentuin Meise

In de Plantentuin in Meise staat opnieuw een reuzenaronskelk in bloei. Uitgerekend vandaag, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, is het rode schutblad van de bloem opengegaan. Wie de reuzenaronskelk wil zien, wacht best niet te lang want na 2 dagen is de bloei al voorbij.

Lees meer »