Magnette spot met ambitie van De Wever om premier te worden: “Daarvoor moet je van je land houden”

PS-voorzitter Paul Magnette heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij de spot gedreven met de wil van zijn N-VA-collega Bart De Wever om premier te worden. Magnette herhaalde dat hij zelf klaar was om “zijn verantwoordelijkheden op te nemen” aan het hoofd van een federale regering na de verkiezingen op 9 juni.

 

Meer krantenkoppen in België

Andreas en Lydia zijn een diamanten paar

Andreas Demol en Lydia Soenens zijn 60 jaar getrouwd. André is afkomstig van ‘t Motje in Roeselare en werkte tot aan zijn pensioen bij de firma Vandemoortele in Izegem. Lydia is afkomstig van op de Haaipander in Ingelmunster, werkte 18 jaar bij de firma Neyrinck in Lendelede en was daarna nog 20 jaar huishoudster bij
The post Andreas en

Lees meer »

Wisselvallige maar vrij warme nationale feestdag

Het is zondag wisselvallig met afwisselend opklaringen en vaak veel wolkenvelden, soms vergezeld van plaatselijke buien. In het oosten van het land kan daar ook onweer bijzitten. Aan zee is de kans op regen kleiner. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden.

Lees meer »

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »

Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Wie als buurt of vereniging een klimaatidee heeft om het leven in de buurt nog beter te maken, kan bij het lokaal bestuur aankloppen voor een burgerbudget. Koksijde moedigt dergelijke projecten aan met een budget van 500 tot 5.000 euro. In totaal wordt er 15.000 euro verdeeld.
The post Koksijde stimuleert klimaatideeën: “Gemeente nog aantrekkelijker, gezonder en comfortabeler maken”

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »