Bart De Wever (N-VA) vindt PS-voorzitter Magnette “ongeschikt om premier te worden”

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt PS-collega Paul Magnette niet geschikt als premier “aangezien je hem niet kan vertrouwen”. Dat zegt De Wever in een interview met het weekblad Humo. De N-VA-voorzitter wil zelf het premierschap opnemen indien zijn partij de grootste in een nieuwe federale coalitie zou worden. “We moeten De Croo en zijn twintig ministers zo snel mogelijk buitensjotten.” 

Meer krantenkoppen in België

INTERVIEW. Dirk Kuyt, kampioenenmaker van Beerschot: “Veel mensen kennen de voetballer, maar niet de trainer Kuyt”

“Mijn naam zal altijd een groot voordeel zijn, soms een nadeel.” Na een mislukt eerste hoofdstuk in Nederland, bij ADO Den Haag, werd het trainerschap in België bij Beerschot voor Dirk Kuyt (43) een voltreffer. Interview met de voormalige cultheld van Feyenoord en Liverpool over zijn visie op voetbal, werken en leven in Antwerpen, én de vraag of er al

Lees meer »

“Beroerte? Bel zo snel mogelijk een ambulance”: snelle zorg blijft belangrijk, ondanks verschillen in behandeling tussen ziekenhuizen in Vlaanderen

Het is bij een beroerte veel belangrijker om zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te gaan dan uit te pluizen waar je de beste zorg krijgt. Dat zegt neuroloog Robin Lemmens (UZ Leuven) na het rapport van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg waaruit blijkt dat bijna de helft van de Vlaamse ziekenhuizen de kwaliteitsnormen niet haalt voor

Lees meer »

Premier De Croo erg scherp voor burgemeester Kir die extreemrechtse conferentie stillegde: “Ongrondwettelijk”

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft dinsdag op X zwaar uitgehaald naar burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir, die een politiebevel uitvaardigde om de topconferentie van Europese rechtsconservatieven te annuleren. “De vrijheid van meningsuiting geldt net voor meningen waar we het niet mee eens zijn. Als het enkel is om de echo te horen van de eigen mening, stelt ze

Lees meer »

Koning Willem-Alexander dankt Spaanse koningshuis omdat prinses Amalia mocht schuilen in Madrid

De Nederlandse koning Willem-Alexander (56) heeft het Spaanse koningspaar bedankt voor hun inspanningen en dat van andere Spanjaarden om prinses Amalia (20) in de hoofdstad Madrid te laten wonen. Dat deed de vorst in zijn tafelrede voorafgaand aan het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van de Spaanse vorsten. Ook voor Amalia was het een belangrijk moment. De kroonprinses woonde

Lees meer »

Bart De Pauw in ‘De tafel van Gert’: “Ik hoop op een gesprek met de vrouwen, ik wil niets liever dan zeggen dat het me spijt”

Na zeven jaar van stilzwijgen heeft Bart De Pauw dinsdagavond een uur lang zijn verhaal mogen doen in De tafel van Gert op Play4. Daarin verontschuldigde de tv-maker zich bij zijn slachtoffers, benadrukte hij dat de documentaire Het proces dat niemand wou een eenzijdig beeld schept waarin hij zichzelf niet herkent, en getuigde hij over de weerslag die de affaire heeft

Lees meer »

“Hoogste niveaus van stress ooit”: onderzoekers zien extreme verbleking van koraalriffen in alle gebieden van het Groot Barrièrerif

Het Groot Barrièrerif voor de kust van Australië, het grootste koraalrif ter wereld, kampt met de ergste verbleking ooit gemeten. Dat meldt de Great Barrier Marine Park Authority, de overheidsinstantie die het rif beheert. Vorige maand al werd duidelijk dat het koraalrif kampt met de vijfde episode van verbleking sinds 2016. Nieuw onderzoek heeft nu de omvang van de verbleking

Lees meer »

EXCLUSIEF. Olivier Deschacht uit ‘Special Forces’ heeft geen gebrek aan aandacht, maar: “Ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot MVP in EuroLeague: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve d’Ascq van Rachid Meziane, de

Lees meer »

Wie is Ignace Meuwissen (58), de Vlaming die altijd tussen de verkoop van de duurste huizen ter wereld zit?

Waar ook ter wereld er een peperduur pand wordt verkocht: de Vlaamse ondernemer Ignace Meuwissen (58) zit er voor iets tussen. Ook nu blijkt hij de ‘tussenschakel’ bij de verkoop van het Franse Château d’Armainvilliers voor 425 miljoen euro. Wie is toch de mysterieuze man, die evenveel tijd en moeite lijkt te stoppen in zijn blingbling-imago? “Hij duikt geregeld op

Lees meer »

Worstelt Demi Vollering met de druk van één miljoen?

In 2023 nam ze definitief de fakkel over als leading lady van het Nederlandse wielrennen, maar dit jaar blijven de resultaten voorlopig uit voor Demi Vollering (27). De Tourwinnares moet de druk torsen van haar nieuwe status en van een vermeend miljoenenaanbod uit de Emiraten.

Lees meer »