Minderjarige fietser overleden na aanrijding op gesloten spooroverweg in Rotselaar

In Wezemaal, een deelgemeente van Rotselaar, is een minderjarige fietser om het leven gekomen na een aanrijding op een gesloten spooroverweg. Volgens het parket van Leuven negeerde de jongeman de slagbomen. Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot ligt momenteel stil. 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

“Tot nu was de leeftijd van Biden een probleem, met de komst van Harris is Trump de hoogbejaarde”

De beslissing van Joe Biden om uit de race naar het Witte Huis te stappen, heeft zijn effect niet gemist. Door de handdoek in de ring te gooien verplaatste de media-aandacht zich meteen naar de Democratische partij en naar Kamala Harris, zijn gedoodverfde opvolger. Meteen werd er gespeculeerd over tegenkandidaten en over een mogelijke running mate. Nu al heeft iedereen

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Barack Obama spreekt steun voor Kamala Harris uit

Amerikaans oud-president Barack Obama heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als presidentskandidate voor de Democratische partij. Dat deelt hij via X. “We gaan er alles aan doen dat ze in november wint”, schrijft hij. “We hopen dat u zich bij ons aansluit.”

Lees meer »