Fietser overlijdt bij ongeval op spooroverweg in Wezemaal

Bij een aanrijding op de spooroverweg in Wezemaal is een fietser overleden. Het treinverkeer tussen Leuven en Aarschot ligt sinds het ongeluk stil.

 

Meer krantenkoppen in België

Inclusief cohousingproject in voormalig klooster op Sint-Jozef in Brugge

Oranje vzw start nog dit jaar met de renovatie van het voormalige klooster van de zusters Maria van Pittem in de Ronsaardbekestraat. Stad Brugge verleende hiervoor onlangs de omgevingsvergunning. Bedoeling is er een inclusief cohousingproject te realiseren.
The post Inclusief cohousingproject in voormalig klooster op Sint-Jozef in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van

Lees meer »

Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

Lees meer »

“Hij probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen”: mogelijke poging tot ontvoering van vijf maanden oude baby

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot ontvoering van een vijf maanden oude baby. De politie pakte een 30-jarige verdachte op, maar die werd voorlopig opnieuw vrijgelaten. “Die man probeerde mijn neefje uit de Maxi Cosi te tillen terwijl zijn twee kompanen in een witte bestelwagen op de uitkijk stonden”, vertelt de tante van het

Lees meer »

Amalia maakt indruk op eerste staatsbanket, Willem-Alexander bedankt Spanjaarden omdat z’n dochter in Madrid mocht schuilen

De Nederlandse koning Willem-Alexander (56) heeft het Spaanse koningspaar bedankt voor hun inspanningen en dat van andere Spanjaarden om prinses Amalia (20) in de hoofdstad Madrid te laten wonen. Dat deed de vorst in zijn tafelrede voorafgaand aan het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van de Spaanse vorsten. Ook voor Amalia was het een belangrijk moment. De kroonprinses woonde

Lees meer »

Nieuw skatepark aan Brigandsbrug in Ingelmunster geopend

Tijdens een skate-event werd op zaterdag 13 april een unieke skatelocatie geopend voor jongeren in Ingelmunster. De skaters konden er meteen hun kunsten demonstreren tijdens een skate contest. Gezien het mooie weer, waren er ook veel kijklustigen.
The post Nieuw skatepark aan Brigandsbrug in Ingelmunster geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG PREMIER LEAGUE DARTS (20u op VTM 2). Luke Littler kan meteen zijn spullen pakken, hij verliest zijn partij van Michael Smith

De Premier League darts houdt vanavond halt in Nederland. Ahoy in Rotterdam is het decor en Michael van Gerwen heeft er wat recht te zetten, want vorig seizoen sneuvelde hij er al in de kwartfinale. ‘MvG’ is wel in vorm: hij won vorige week in Birmingham. Toont hij dat meteen tegen wereldkampioen Luke Humphries? En wat kan Luke Littler? Volg

Lees meer »