Drainage voetbalterreinen wordt vernieuwd

Nadat de voorbije maanden twee voetbalterreinen in Eernegem vaak onbespeelbaar waren door wateroverlast, heeft de gemeenteraad van Ichtegem het bestek voor de vernieuwing van de drainage goedgekeurd.

“Vorig seizoen werden de voetbalterreinen 2 en 3 op het sportcomplex Eernegem aan de Bruggestraat regelmatig geconfronteerd met wateroverlast. Er werd toen vastgesteld dat de drainages voor meer dan twee derde dichtgeslibd waren”, zegt Tina Ledaine, schepen van Sport. “Deze zijn dus dringend aan vernieuwing toe.”

Men wil half mei aan de werken beginnen. Dan zou alles tegen het begin van het volgende voetbalseizoen in orde moeten zijn. (ED)

The post Drainage voetbalterreinen wordt vernieuwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grensoverschrijdende buslijn Poperinge-Hazebroek wordt met jaar verlengd: “Deze verbinding heeft potentieel om verder te groeien”

De grensoverschrijdende busverbinding tussen Poperinge en Hazebroek wordt goed gebruikt, dat blijkt uit een analyse van de eerste zes maanden. De verbinding rijdt elke dag van de week met een cadans van om de twee uur en krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid. De nieuwe verbinding trok tot nu meer dan 6.200 reizigers. Het proefproject wordt met een jaar

Lees meer »

“UV-meters zijn ons belangrijkste meetinstrument”: Papa Koen Van den Bulcke over zoon Ilano, die aan zeldzame aandoening lijdt

Ilano Van den Bulcke lijdt aan de zeldzame aandoening XP. Contact met zonlicht en andere UV-gevoelige zaken zoals lampen en vuur zijn uit den boze. Voor de dappere Ilano uit De Panne zou het kwakkelweer dus meer een zegen dan een vloek kunnen zijn, al moeten we dat volgens papa Koen ook wat nuanceren.
The post “UV-meters zijn ons

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren”: dit weten we over de twee jongeren die omkwamen door elektrocutie

Een stevige portie durf liep voor twee jongeren uit het Brusselse Laken woensdagnacht fataal af. Toen Ibrahim M. (20) op een bovenleiding van een spoorweg klauterde, kreeg hij een schok van 3.000 volt door zijn lichaam. Zijn vriend Amin S. (19) werd vermoedelijk meegesleurd in de val. Volgens de oom van de jongste was het niet de eerste keer dat

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »