Regen houdt feestelijke inhuldiging van vernieuwd Marie-Joséplein niet tegen: “Het plein is het hart van onze stad”

De grote wegen- en rioleringswerken aan het Marie-Joseplein zijn na zo’n zeven maanden eindelijk achter de rug. Vrijdagavond werd, ondanks de hardnekkige regen, het weekend feestelijk ingezet met de inhuldiging van het vernieuwde plein.

Het Marie-Joséplein, het hart van Oostende, onderging sinds 11 september 2023 grondige werken. De voorbije jaren vernieuwde de Stad al de Adolf Buylstraat, de Christinastraat, de Hertstraat en de Lijnbaanstraat. De herinrichting van het Marie-Joséplein vormt dan ook het sluitstuk van de make-over van een belangrijk stuk van het stadscentrum. “We blijven verder werken aan het openbaar domein in Oostende. Een mooi en gezellig centrum zorgt voor een bruisende binnenstad. Daarom bereiden we nu de herinrichting en heraanleg van de omgeving van de Grote Post voor”, zegt schepen voor Openbaar Domein, Björn Anseeuw (N-VA).

Langer dan gedacht

“De vernieuwing van het Marie-Joséplein is eigenlijk een onderdeel van een groter project. Door de gasontploffing vorig jaar, zijn we iets langer bezig geweest met de vernieuwing van de straten rond om rond het Marie-Joséplein”, vertelt schepen Anseeuw. “Het plein is het hart van onze stad. Ondanks het slechte weer, komt er veel volk naar de inhuldiging. Zo zie je hoe belangrijk mensen het vinden.”

De vernieuwing van het Marie-Joséplein is niet alles wat Stad Oostende in petto heeft. “In 2025 of 2026 zal De Lijn de tramsporen heraanleggen in Oostende. Dat zou een uitgelezen kans zijn om meteen ook de tramhalte aan het plein toegankelijker te maken. Het zou kunnen dat we de huidige halte dan terugzetten op de plek waar de tijdelijke halte was”, duidt de schepen.

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) had enkel lovende woorden. “Vorig jaar zijn we aan dit ambitieuze project begonnen. Deze feestelijke gelegenheid markeert het einde van een langverwachte transformatie die voortkomt uit de vastberadenheid van onze stad om te investeren in de vernieuwing van onze stad. De heraanleg van het Marie-Joséplein zou niet mogelijk geweest zijn zonder de nauwe samenwerking tussen de Stad, het Economisch Huis en de lokale handelaars. Leve Oostende!”

The post Regen houdt feestelijke inhuldiging van vernieuwd Marie-Joséplein niet tegen: “Het plein is het hart van onze stad” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete

Een 49-jarige man uit Diksmuide moet een geldboete van 1.600 euro, de helft met uitstel, betalen, omdat hij zich zonder erkenning uitgaf als boekhouder of accountant. Het bedrijf waar hij bij werkte krijgt daar nog eens een geldboete bovenop.
The post Man die zich onterecht uitgeeft als boekhouder krijgt geldboete appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bayern wil komst van Kompany dit weekend afronden, Guardiola zwaait met lof: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

Criminelen proberen man van 86 te overvallen maar getuigen springen in de bres: “Brandblusapparaat leeggespoten in auto van dieven”

Aan een tankstation in Wijnegem zijn dinsdag twee mannen opgepakt na een hevige vechtpartij. Ze probeerden een 86-jarige man te overvallen, maar getuigen schoten het slachtoffer meteen te hulp. Er ontstond een fikse ruzie, waarbij zelfs ruiten van verschillende auto’s sneuvelden. De mannen hadden eerder die dag vermoedelijk ook al een wagen gestolen in Antwerpen.

Lees meer »

“Die assistent heeft een zuurstoftekort gehad bij de geboorte”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

Controverse over Engelstalige vlaggen in de Steenstraat in Brugge

Tijdens de gemeenteraad dinsdagavond laakte raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) de Engelstalige vlaggencampagne in Brugse winkelstraten ‘This street is made for shopping’: “De aanblik hiervan ergert veel Bruggelingen, terecht en begrijpelijk. Deze vlaggen hebben werkelijk een vervuilend effect. Ze bezwadderen de schoonheid van de Nederlandse taal en schenden de authenticiteit onze Vlaamse stad. Ook verstandige toeristen begrijpen helemaal niet

Lees meer »

Mervyn Jackson uit Oostkamp trad drie keer op in De Spil in Roeselare én hoopt als MJ Tribute Artist vaak zijn idool te mogen imiteren: “Enkel als ik dans op zijn muziek ben ik geen stijve plank!”

Dansschool Dançar uit Roeselare organiseerde drie keren een méér dan geslaagde dansshow in De Spil in Roeselare. Maar liefst 480 leden van de dansschool stonden op de dansvloer in een wervelende show, waarop er massaal veel volk afkwam. Op het einde van iedere voorstelling weerklonk ‘Wanna Be Starting Something’ van Michael Jackson. Op dat moment kwam een onbekend persoon op

Lees meer »

Dominique Dehaene op CD&V-lijst in Heuvelland

Dominique Dehaene (47), zoon van oud-burgemeester Luc Dehaene van Ieper en oud-schepen van Ieper, zal in zijn nieuwe woonplaats Heuvelland opkomen voor CD&V. De partij is alvast opgetogen over deze aanwinst, want ook al is het op politiek vlak al een tijdje stil rond hem, Dominique heeft wel een pak bestuurservaring is is bijzonder gemotiveerd voor een nieuw lokaal mandaat.<br

Lees meer »