Na ontsnapping: is krulhaarvogelspin Boris gevaarlijk? En wat moet je doen als je haar tegenkomt?

In de Molenstraat in Heule, vlak bij Kortrijk, heerst al enkele dagen een gespannen sfeer. Krulhaarvogelspin Boris is ontsnapt uit haar terrarium en bezorgt buurtbewoners heel wat stress. Maar hoe gevaarlijk is Boris eigenlijk? Wij vroegen het aan Koen Van Keer, spinnenexpert van de Belgische Arachnologische Vereniging Arabel vzw.

 

Meer krantenkoppen in België

“Israël kan ook alleen verder”: premier Netanyahu niet onder de indruk van Amerikaanse druk om offensief in Rafah te schrappen

"Israël is in staat om zijn vijanden alleen te verslaan." Dat is de boodschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gedreigd om geen aanvalswapens meer te leveren. Biden maakt zich zorgen over de plannen om een grondoffensief uit te voeren in de stad Rafah, waar meer dan 1,3 miljoen Palestijnen schuilen voor het

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht om partij te steunen”

Op vraag van de lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Jasper Pillen heeft het bestuur van Open Vld Koekelare Jan Lievens en Joke Verhelst voorgedragen als kandidaten voor de nationale verkiezingen in juni 2024. Beide kandidaten komen uit een donkerblauwe familie en zijn liberalen pur sang.
The post Jan Lievens en Joke Verhelst uit Koekelare op nationale Open Vld-lijst: “Plicht

Lees meer »

Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie

Op en rond het Vateplein in Lo vindt op zondag 19 mei tussen 10 en 18 uur de vijfde editie van de Lukkefeesten plaats. Ook dit jaar wordt het opnieuw een mix van muziek, animatie en veel lekkers.
The post Organisatoren Lukkefeesten zijn klaar voor lustrumeditie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische vertegenwoordiger versnippert VN-handvest na resolutie over toetreding van Palestijnse staat

In de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is een nieuwe resolutie goedgekeurd rond de toelating van een Palestijnse staat tot de VN. Een symbolische resolutie, want enkel de VN-Veiligheidsraad kan een nieuw lid officieel goedkeuren. Even symbolisch versnippert de vertegenwoordiger van Israël het handvest van de VN. "Het zijn jullie die dit handvest versnipperen", klinkt het.

Lees meer »

Kokopelli bekent kleur: “Beleving voor jong en oud”

Kokopelli Festival is tijdens het weekend van 11 en 12 mei aan zijn zeventiende editie toe in Gullegem. Dit jaar werd de volledige programmatie uitgewerkt rond het thema ‘kleur’. “En wij trachten zo alweer mensen van over heel de wereld naar de Dwarsschuur aan de Peperstraat te krijgen”, zegt promo en communicatieverantwoordelijke Janne Debrouwere.
The post Kokopelli bekent kleur:

Lees meer »