Eric Pardon, de uilenman van Tienen, is overleden

In Tienen is Eric Pardon, de zogenoemde uilenman, overleden. Hij werd 76 jaar. Tot voor enkele jaren wandelde hij dagelijks met zijn uilen op de arm rond in de stad. In 2019 moest hij zijn uilen afstaan, wat een drama betekende voor de zeventiger. 

Meer krantenkoppen in België

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Incident op donderdag zou niet eerste confrontatie met cameravrouw zijn geweest: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei wordt het Open Heuvellands Kubb Kampioenschap georganiseerd. Voor het eerst vindt dit tornooi plaats op de recreatiezone aan De Croonaert in Wijtschate.
The post Doe mee aan Open Heuvellands Kubb Kampioenschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Cercle Brugge verslaat Antwerp met 1-2

Antwerp is nog niet bekomen van de opdoffer in de bekerfinale. De Great Old verloor zondag op de Bosuil op de achtste speeldag van de Champions’ Play-offs met 1-2 van Cercle Brugge en mag zo goed als zeker een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. De uittredende landskampioen staat nu zesde met 29 punten, op vijf punten van het

Lees meer »

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A)

Op zondag 28 april beleefde Wout Cappelle ongetwijfeld zijn meest memorabele voetbalwedstrijd. Jong Male moest de derby winnen om zich tot kampioen te kronen, Daring Brugge diende één punt te oogsten om de degradatiebarrage te ontlopen.
The post Wout Cappele zet na 25 jaar punt achter Daring Brugge (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurtrofee voor gepassioneerd amateurkunstenaar Solange Theys: “Een verdienstelijke winnaar”

De Culturele Raad van Lendelede overhandigt op vrijdag 17 mei om 19 uur in Den Tap de Cultuurtrofee 2023 aan kunstenares Solange Theys. Ze is een buitenbeentje op cultureel vlak, volgde diverse dansopleidingen, richtte haar eigen dansgezelschap ‘50fifty Dance Company op, werkt mee aan ‘Iedereen Digitaal’ in Lendelede… Kortom: ze is een verdiende winnaar!
The post Cultuurtrofee voor gepassioneerd

Lees meer »