BEKIJK: Belofterenner (23) uit Herk-de-Stad vangt losgelopen paard tijdens koers

Opvallend tafereel tijdens de beloftekoers Arden Challenge in de provincie Luxemburg. Afgelopen woensdag liep een paard daar de weg op om even het peloton te volgen. De 23-jarige belofterenner Lars Daniels uit Herk-de-Stad besloot om de situatie zélf even op te lossen: hij kon het paard tijdens de koers kalmeren, vastpakken en overhandigen aan de politie. 

Meer krantenkoppen in België

Barron Trump (18) zet eerste politieke stappen als kiesman in Florida

De 18-jarige Barron Trump zal een kiesman zijn in de Amerikaanse staat Florida en zet zo zijn eerste stappen in de politieke wereld. De jongste zoon van de voormalige president Donald Trump zal tijdens de Republikeinse Conventie in juli zijn stem uitbrengen voor zijn vader. Die won in maart de Republikeinse voorverkiezing in Florida.

Lees meer »

Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop”

Op Moederdag worden de mama’s extra in de bloemetjes gezet. Ook voor Romy Maertens van schoonheidsinstituut Olijf Beauty Inside Out in Beitem wordt het even uitblazen. Romy en dochter Anna-Nina genieten straks allebei van een yogaweekend in Frankrijk.
The post Mama Romy en dochter Anna-Nina zijn beste vriendinnen: “Mijn dochter helpt me er altijd bovenop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stiltemoment voor vrede in station van Brugge

Op initiatief van Marleen Brutyn, stichter-voorzitter van de Brugse vzw Vredeswijzer, werd er woensdagnamiddag om klokslag 16.33 uur bij de piano ter hoogte van de nieuwe loketten in het station van Brugge een stiltemoment gehouden voor vrede en het herdenken van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Brutyn greep voor dit stiltemoment terug naar de
The post Stiltemoment voor

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Gilberta en Eric zijn 65 jaar getrouwd

Op 29 april 1959 stapten Eric Timmerman (88) en Gilberta Vansteene (85) in het huwelijksbootje. Daarmee vieren ze hun briljanten huwelijksverjaardag.
The post Gilberta en Eric zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK – De kattenstoet in 100 beelden

Op zondag 12 mei trok de Kattenstoet opnieuw door Ieper. Verschillende duizenden toeschouwers juichten de katten toe. Onze fotograaf vatte stoet en toeschouwers in 100 beelden.
The post BEKIJK – De kattenstoet in 100 beelden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf messteken met multitool én toch milde straf voor veertiger uit Nieuwpoort: “Slachtoffer heeft feiten uitgelokt”

Een 40-jarige man uit Nieuwpoort kreeg een erg milde straf voor een poging tot doodslag na een caféruzie in Nieuwpoort. Nochtans deelde de man vijf messteken uit in het gezicht, en de buik én konden de gevolgen véél zwaarder zijn. “Maar het is bewezen dat het slachtoffer de confrontatie zelf opzocht en zo de feiten uitlokte”, motiveerde de rechter. Het

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit recent onderzoek blijkt dat eekhoorns gelinkt zijn aan de verspreiding van lepra in de middeleeuwen. Dat hebben ze dan alleszins beter ‘verkocht’ dan andere knaagdieren.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokerse Feesten en Rijversfestival zien Joost Klein-effect: “Ticketverkoop schiet de hoogte in”

De ticketverkoop van de festivals Lokerse Feesten en Rijversfestival ligt de laatste dagen fors hoger dan normaal. De organisaties wijzen naar de populariteit van de Nederlandse zanger Joost Klein. Hij staat zowel bij de Lokerse Feesten als bij Rijversfestival geprogrammeerd. "Door alles wat er dit weekend rond hem te doen was, lijken meer mensen nieuwsgierig om hem in het echt

Lees meer »