Twintigtal scholen in Parijs krijgen bedreigingen over terreuraanslagen

Tegen een twintigtal scholen in Parijs is in de nacht van dinsdag op woensdag met terreuraanslagen gedreigd via de digitale leer- en werkomgeving van het onderwijs. Dat heeft het onderwijsdistrict van Parijs woensdag gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar wangedrag van ex-AA Gent-speler Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Meulebeke?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Meulebeke? Weet je hoe de laatste molen heet, waar je kan padellen of welk café Michael Lanzo uitbaat? Waag dan je kans in deze Meulebeekse gemeentequiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Meulebeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

Bruggeling Jean Caerels is al 50 jaar figurant in de Heilig Bloedprocessie: “Ik waak erover dat niemand een horloge draagt”

Figurant Jean Caerels (77) neemt op Hemelvaartsdag voor de vijftigste keer deel aan de Heilig Bloedprocessie in Brugge. Deze zomer zal deze Bruggeling ook voor de elfde keer enthousiast mee de Gouden Boomstoet helpen organiseren.
The post Bruggeling Jean Caerels is al 50 jaar figurant in de Heilig Bloedprocessie: “Ik waak erover dat niemand een horloge draagt” appeared first

Lees meer »

Genk gaat ook op verplaatsing bij Cercle ruim de boot in

Cercle Brugge heeft zaterdagavond ruim gewonnen in eigen huis tegen Racing Genk. Voor Genk is het al de derde nederlaag op een rij in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League. Na de recente dubbele nederlaag tegen Club Brugge gingen de Limburgers op de zevende speelronde ook tegen Cercle Brugge met de billen bloot. De Vereniging troefde Genk in

Lees meer »

Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne

De hulpdiensten werden vrijdag kort voor de middag opgeroepen voor een noodsituatie op de parking van de padelclub in Veurne. Een 33-jarige versufte vrouw moest er samen met haar hond uit een afgesloten wagen worden gehaald.
The post Versufte vrouw (33) en hond uit auto gehaald op parking in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Hoe goed ben jij vertrouwd met Zwevegem en de deelgemeenten? Weet je waar je moet zijn voor een leuk feestje? Of wie Marcel Kint was? En wie zijn de ereburgers van Zwevegem? Weet je dit alles en veel meer, speel dan mee met onze op-en-top gemeentequiz van Zwevegem. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Zwevegem?

Lees meer »

Duitsland geschokt over geweld op politici

Matthias Ecke, SPD-kandidaat voor het Europees Parlement, werd in Dresden het zoveelste slachtoffer van politiek geweld. Minister van Binnenlandse Zaken Faeser, wil extra bescherming voor politici. “De democratie is bedreigd.”

Lees meer »

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »