Vertonghen razend nadat Engeland penalty krijgt, maar VAR grijpt niet in: had recordinternational een punt?

De Rode Duivels slikten al snel na hun openingsgoal de 1-1 tegen Engeland. De Three Lions kregen op het kwartier een penalty na een vermeende overtreding van Jan Vertonghen op Ivan Toney, al vond de Belgische recordinternational zelf dat hij de bal had gespeeld. De videoref bekeek de fase, maar vond het niet nodig om de beslissing van ref Gishamer terug te draaien. Tot woede van Vertonghen, want Toney zette de strafschop ook om. 

Meer krantenkoppen in België

Duitse jongeren gebruiken lied van Gigi D’Agostino voor racistische teksten: “Niet onschuldig, kan impact hebben op business van artiest”

Volgens de Italiaanse dj Gigi d’Agostino gaat zijn feesthit ‘L’Amour Toujours’ over "liefde en verbinden". Toch duiken er filmpjes op van Duitsers die het nummer gebruiken voor racistische teksten. Het is niet de eerste keer dat een nummer ongewild aan een bepaalde groep of ideologie wordt gelinkt. Wat zijn de gevolgen? En hoe ga je hier als artiest of merk

Lees meer »

1 juni opnieuw solidariteitsmars voor Palestina in Kortrijk: “Druk zetten op het kernkabinet”

In Kortrijk zal op zaterdag 1 juni de derde solidariteitsmars voor Palestina plaatsvinden. “Het platform vraagt met deze grootschalige actie onmiddellijk een staakt het vuren in de bezette gebieden van Gaza en op de Westelijke Jordaanoever, geven wij onvoorwaardelijke steun aan de studentenprotesten en vinden wij het jammer dat de Belgische staat zich terugtrok in het erkennen van Palestina”, zegt

Lees meer »

Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen

Afgelopen zaterdag werd door het gemeentebestuur van Pittem het vernieuwde groengebied langs de Gentsemeersweg voorgesteld aan het publiek. Dit stukje ongerepte natuur in hartje Pittem onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Het gemeentebestuur doopt de groene oase nu om tot een aantrekkelijke, natuurlijke ontmoetingsruimte en ging voor de nieuwe naam te rade bij de inwoners.
The post Gemeente

Lees meer »

KIJK. Blikschade bij Van Aert, Nys moet kleur bekennen en Laurance wint het sprintje: de hoogtepunten van rit 2 in Noorwegen

Even schrikken voor Wout van Aert. Onze landgenoot staat voor het eerst sinds zijn vreselijke valpartij maanden geleden weer aan de start van een koers in de Ronde van Noorwegen, maar ging in de tweede etappe weer tegen het asfalt. Thibau Nys moest op de lastige slotklim een halve minuut prijsgeven en is zijn leiderstrui kwijt, Axel Laurance won de

Lees meer »

Gezin van BBC-weervrouw van het vliegtuig gezet vanwege pinda-allergie dochter: mag dat zomaar? En hoe erg kan zo’n allergie zijn?

Van het vliegtuig gezet worden vanwege je pinda-allergie: het overkwam een 12-jarig Brits meisje en haar gezin toen ze op vakantie wilden vertrekken. De moeder – een weervrouw bij BBC – had de crew gevraagd om alle passagiers in te lichten zodat niemand op het vliegtuig pinda’s zou eten, maar dat weigerden ze. De kapitein stuurde het gezin daarna van

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Courtois onder de lat in finale, zieke doelman Lunin vliegt niet mee met de selectie naar Londen

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

“Situatie is volledig geëscaleerd”: protest tegen geweld in Gaza mondt uit in geweld tegen personeel UGent

Het protest aan de UGent tegen het geweld in Gaza wordt grimmiger. Het Oost-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar een incident van afgelopen vrijdag, toen een tiental studenten het rectoraat met geweld binnendrongen. Een beveiligingsagent kreeg een elleboogstoot, een personeelslid werd op de grond geduwd. Medewerkers vertellen wat er zich precies heeft afgespeeld: “Sommige collega’s hebben zich verschanst om

Lees meer »