Anderlecht wil volgend seizoen Europa in met Jan Vertonghen: paars-wit praat met recordinternational over contractverlenging

Blijft Super Jan een extra jaar bij Anderlecht? De gesprekken met Vertonghen zijn aan de gang, de bal ligt in het kamp van onze recordinternational. Bij paars-wit hopen ze dat er snel duidelijkheid komt. Een situatieschets. 

Meer krantenkoppen in België

Nerdland Festival: “Ideaal voor mensen die wetenschap ademen of gewoon eens willen genieten van lezingen, workshops…”

Hoewel de weergoden hun wispelturig karakter lieten zien, werd er tijdens Nerdland Festival volop genoten. Nieuwe kennis werd opgestoken, nieuwe passies werden aangewakkerd en er werd hard gelachen met wetenschapsjokes van hoog niveau. De nerds lieten zich duidelijk niet afschrikken door een beetje regen. Meer dan 20.000 nieuwsgierigen zakten af naar Domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor een weekend vol wetenschap

Lees meer »

Verdwijnt iconische attractie na bijna 25 jaar uit Plopsaland?: “Er liggen verschillende opties op tafel”

Het Bos van Plop, de iconische familieattractie in Plopsaland De Panne, neemt bezoekers al 24 jaar mee op een magische boottocht door een wereld vol kabouters. Ondanks plannen uit 2015 om de verouderde attractie te vervangen, blijft die tot op vandaag operationeel én populair. Binnenkort komt het Plopsa-bestuur opnieuw bijeen om de toekomst ervan te bespreken. “Er liggen verschillende opties

Lees meer »

ANALYSE. “Maak het Bende-dossier openbaar en laat het publiek oordelen waar het misgelopen is”

De vrees van slachtoffers en nabestaanden dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel wordt afgesloten zonder verdachten, zonder proces en zonder gerechtigheid is terecht, schrijft onze justitie-expert Faroek Özgünes. “Als we echt lessen willen trekken uit dit falen van justitie”, schrijft hij, “kunnen we beter het hele dossier openbaar maken en publiek zelf laten oordelen waarom het gerecht er

Lees meer »

“Een pittige West-Vlaamse tante”: Charline Catrysse uit Nieuwpoort speelt hoofdverpleegster in spektakelmusical 14-18

“De laatste jaren is mijn West-Vlaams dialect zelfs een beetje ‘mijn merk’ geworden. Ook nu weer speel ik in het West-Vlaams”, lacht ze. Charline Catrysse, kind van de kust, is te zien in het ensemble én als de hoofdverpleegster in de spektakel-musical 14-18, in het Pop-Up Theater in Puurs. De musical gaat dit weekend in première. “Het Pop-Up Theater is

Lees meer »

Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik ben totaal geen agressieveling”

Tom Delva (27) wordt jaarlijks een 800-tal keer met diefstal geconfronteerd in zijn Proxy Delhaize in Bredene. Tóch staat hij nu zelf terecht voor geweld tegen drie betrapte dieven. “Wat moet een mens nog gaan doen om ze staande te houden?”
The post Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Frustrerend, want ik

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen euro in renovatie”

Twee jaar nadat kasteelheer Patrick Geelhand de Merxem het leven liet bij een jachtincident krijgt ‘zijn’ beschermde chalet een nieuwe bestemming: de Vlaamse regering pompt anderhalf miljoen euro in een renovatie tot jeugdverblijf. “Een fantastisch initiatief”, reageert Jean-Pierre, dichtste buur en broer van Patrick.
The post Beschermde chalet van betreurde kasteelheer in Kemmel wordt jeugdverblijf: “Vlaanderen pompt 1,5 miljoen

Lees meer »