KIJK. “Je ziet er niet uit, wat is er gebeurd?” VTM NIEUWS-reporter bekogeld tijdens grimmig boerenprotest, cameraman hardhandig weggeduwd

Het protest van boze boeren in Brussel is vanochtend weer uit de hand gelopen. De politie is in de Wetstraat vanuit verschillende hoeken bekogeld en antwoordde met het waterkanon. En ook de pers deelde deze keer in de klappen. Reporter Daimy Van den Eede verscheen in VTM NIEUWS met de sporen van eieren op haar hoofd. “We zijn met vanalles bekogeld: we hebben wat stro en enkele eieren kunnen ontwijken, maar niet allemaal”, vertelt ze. Ook haar cameraman werd hardhandig aangepakt. 

Meer krantenkoppen in België

Regenweer houdt Heulenaren niet tegen om omgeving Steenstraat feestelijk in te huldigen

Nu ook de Heulsekasteelstraat onlangs afgewerkt werd, is de grote vernieuwingsoperatie van de ruime omgeving rond R8 in Heule afgerond. Om het resultaat te vieren en de bewoners te bedanken voor hun geduld was er op vrijdag 31 mei een feestelijke inhuldiging.
The post Regenweer houdt Heulenaren niet tegen om omgeving Steenstraat feestelijk in te huldigen appeared first on

Lees meer »

F-35 neergestort in VS, piloot kan zich redden

In de Amerikaanse staat New Mexico is dinsdag (lokale tijd) een gevechtsvliegtuig van het type F-35B neergestort. De piloot heeft de crash overleefd en is bij bewustzijn. Dat melden Amerikaanse media, op gezag van de hulpdiensten en de producent van het toestel, Lockheed Martin.

Lees meer »

Betalen singles echt meer erfbelasting? Hoe zit dat nu juist?

"Singles betalen tot 4 keer meer erfbelasting dan mensen die in een relatie zitten." Dat zei Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD) in De Zevende Dag. Dat klopt niet. Het bedrag dat je moet betalen hangt niet af van of je single bent of niet, maar of je erft van een alleenstaande zonder kinderen of partner. En in dat

Lees meer »

Rijdt Waregem binnenkort autonoom?

Tientallen geïnteresseerden verzamelden in Salons Gruuthuse te Beveren-Leie voor een lezing over autonoom rijden, verzorgd door Prof. Dr. Tom Brijs van de UHasselt. Dit evenement, georganiseerd door Marnixring Leeuwercke, bood een inzicht in de toekomst van autorijden en de impact van zelfrijdende auto’s op onze mobiliteit.
The post Rijdt Waregem binnenkort autonoom? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee Veurnse moeders-onderneemsters schrijven open brief aan politiek: “Meer aandacht voor jeugd, aub”

Twee Veurnse onderneemsters en jonge moeders hebben een open brief geschreven aan de politieke partijen die opkomen voor verandering in Veurne. Daarin vestigen ze de aandacht op de pijnpunten, frustraties en aandachtspunten waarover ze horen praten en waarmee ze zelf worden geconfronteerd. De nieuwe partij VoeVeurne onderschrijft de inhoud ervan grotendeels. Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) weerlegt de kritiek.

Lees meer »

Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”

Schepen van Financiën Caroline Valck (gbA-Gemeentebelangen) deed op afgelopen gemeenteraad de jaarrekening 2023 van gemeente Avelgem uit de doeken. “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken”, klonk het.
The post Gemeenteraad Avelgem doet jaarrekening uit de doeken: “Opklaringen na een jaar van zeer donkere wolken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier

“Het was nooit de bedoeling te stelen. Ik zal alles terugbetalen.” Een 30-jarige koerier uit Koekelare kwam er zonder straf vanaf nadat hij iets meer dan 11.000 euro cash geld van leveringen achterhield van zijn toenmalige werkgever ALS Logistics, met depot in Deerlijk.
The post Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier appeared first on KW.be.

Lees meer »