Tiener neergestoken aan schoolpoort van Spectrumcollege in Lummen

Aan het Spectrumcollege in Lummen is na schooltijd een tiener neergestoken. Het slachtoffer is met een mugteam naar het ziekenhuis gebracht. Voorlopig is er geen duidelijkheid over de aanleiding. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Hij heette bijna Mr. Bloemkool”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

Café De Transvaal als eerbetoon omgedoopt tot ‘Bie Mariette’: “We zullen hier op de ‘buzzestove’ pannenkoeken bakken”

Langs de Lichterveldestraat in Koolskamp is café De Transvaal opnieuw geopend. Het interieur is helemaal veranderd en ademt de sfeer van een bruine kroeg uit. Buiten is men nog druk in de weer om de omgeving af te werken. “En straks komt hier een ‘buzzestove’ waarop we pannenkoeken kunnen bakken”, zegt eigenaar Chris Vandevyvere. En ondertussen vindt het volk opnieuw

Lees meer »

Liveblog – Biden in eerste toespraak na terugtrekking: “Fakkel doorgeven zodat we democratie kunnen verdedigen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor het eerst een toespraak gehouden nadat hij heeft aangekondigd dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft dan weer zijn eerste verkiezingsmeeting gehouden sinds Biden zich heeft teruggetrokken. Volgt het nieuws over de race om het Witte Huis in deze liveblog.

Lees meer »

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

De veertiende editie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare werd een succes. Regenweer leek aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk vonden toch heel wat wielerfans de weg naar het stadscentrum. Zij zagen wereldkampioen Mathieu van der Poel solo over de eindstreep komen.
The post Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

Lees meer »