Dirk De fauw: “De drugscriminaliteit heeft zich niet van Antwerpen naar Brugge verlegd”

“De drugscriminaliteit heeft zich niet van Antwerpen naar Brugge verlegd”, stelde burgemeester Dirk De fauw tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond. Aanleiding voor deze uitspraak was de recente bomaanslag in Sint-Pieters. Het ging om een vuurwerkbom.

Gemeenteraadsleden Nele Caus (N-VA) en Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) legden burgemeester Dirk De fauw (CD&V) het vuur aan de schenen, nadat een bomaanslag in Sint-Pieters recent drie woningen vernielde: “Hoe zit het met de drugcriminaliteit in Brugge?”

Vuurwerkbom

Over de stand van het gerechtelijk onderzoek kon Dirk De fauw niks zeggen: “Dat is in handen van het parket. Ik kan alleen kwijt dat het om een vuurwerkbom ging, geen oorlogstuig. Iets dat zelfs door kinderen kan ineen geknutseld worden. Het is dus – voorlopig – een eenmalig feit, zeggen dat de zware drugcriminaliteit van Antwerpen naar Zeebrugge overgewaaid is, is onwaar.”

Nele Caus vond het veelbetekenend dat in de Netflix-serie Zeebrugge als een drugshaven bestempeld wordt, veelbetekenend: “Het zegt veel over het imago van onze haven.”

Cocaïne

Maar volgens Dirk De fauw is de drughandel via de haven fiks verminderd: “Die staat op een laag pitje, te meer daar de containertrafieken gedaald zijn. Ze komen enkel nog uit China, er zijn geen schepen uit Midden-Amerika. Er is wel eind vorig jaar een pakket met 20 kilo cocaïne aangespoeld in Zeebrugge. Drugsmokkelaars dumpen die in zee, vanop grote schepen. De bedoeling is dat die lading opgepikt wordt door een kleinere boot, soms missen ze dit.”

In 2023 werden slechts acht druggebruikers door de lokale politie geklist, nadat ze betrapt werden op het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. “Met hen werd een minnelijke schikking overeengekomen. In 2018 waren het nog 69 dossiers”, aldus de burgemeester, die erop wees dat de lokale politie nu een drugshond in dienst heeft. Die hond werd vorig jaar al 32 keer ingezet.

The post Dirk De fauw: “De drugscriminaliteit heeft zich niet van Antwerpen naar Brugge verlegd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht al meer dan een jaar”

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Cas (1), een klein straathondje uit Roemenië dat maar niet geadopteerd geraakt.
The post Baasje gezocht voor kleine Cas: “Hij wacht

Lees meer »

KMI waarschuwt voor hevige regen

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt voor hevige regen de komende uren. Vooral in Vlaanderen wordt tot zaterdagochtend 6 uur heel wat regen verwacht, maar ook de provincies Luik en Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgen code geel.
The post KMI waarschuwt voor hevige regen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Isolde (29) is manager van haar eigen dansschool in Waregem: “Op dansen staat geen leeftijd”

In Waregem schittert een nieuwe ster aan het dansfirmament: Isolde Billiet (29). Een onderneemster met voorliefde voor dans en beweging. Zodra de avond valt, verandert ze in een bevlogen danslerares en manager van haar eigen dansschool.
The post Isolde (29) is manager van haar eigen dansschool in Waregem: “Op dansen staat geen leeftijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hayen, die “nooit had verwacht titel te pakken”, maakt duidelijk dat hij T1 Club wil blijven, Verhaeghe: “Zitten snel samen”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Nicky Hayen (43) had niet verwacht dat hij dít – een landstitel als hoofdcoach van Club Brugge – zou meemaken in z’n trainerscarrière. Een triomf die naar meer smaakt. “Iedere coach zou in mijn plaats willen aanblijven.” Voorzitter Bart Verhaeghe is “trots en dankbaar” en liet weten vandaag samen te zitten met Hayen.

Lees meer »

Tijd om met een overwinning de kroon op het werk te zetten

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beiden werpen deze week hun blik op misschien wel de belangrijkste derby ooit. “De politie zou er niet rouwig om zijn dat iedereen tevreden het stadion verlaat.”

Lees meer »

“Slachtoffer uit ‘The Voice of Holland’ wil hem toespreken in de rechtszaal”: nieuwe details bekend over verkrachtingszaak Ali B.

Rapper Ali B. (42) zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. AD.nl meldt nu dat een van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’ Ali B. zelf zal toespreken in de rechtszaal. Bovendien heeft de rapper ook beloofd op alle vragen te antwoorden en zou hij, naar verluidt, na

Lees meer »

Noord-Korea stuurt ballonnen met uitwerpselen naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van het leger. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen, onderdelen van schoenen en mest.

Lees meer »