Meer dan 800.000 Belgen hebben al diabetes, en dan zijn er nog heel veel die het niet weten: ontdek hier jouw risico

Het aantal diabetespatiënten is in de jongste 10 jaar met een derde toegenomen in ons land. Bij 810.000 Belgen is de ziekte intussen vastgesteld. Een serieuze onderschatting, want één op drie weet niet eens dat ze aan diabetes lijden. Wat kunnen we doen?

 

Meer krantenkoppen in België

Dirk (48), die tienerdochter aan zelfdoding verloor, haalt opvallend kunstwerk naar Vlaanderen: “Erover zwijgen helpt niemand”

Een metershoog kunstwerk dat aandacht vraagt voor zelfdoding bij jongeren, is aan een opmerkelijke tocht door Vlaanderen bezig. Overal waar het passeert, beroert het de gemoederen. Dirk Degelaen, die zijn dochter verloor aan zelfdoding, haalde het naar België. “Ik heb mijn dochter niet kunnen redden. Hiermee wil ik iets terugdoen.”

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Avelgem? Ken je de Tombeelmolen? Weet je wat de Trimaarzate is? Waag dan je kans in deze op en top Avelgemse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Avelgem? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris Van Tongelen maakt musicalcomeback, maar net als bij ‘Sneeuwwitje’ krijgt hij opnieuw geen kus: “Het zal aan mij liggen”

De musicalcomeback van Chris Van Tongelen (55) is in de maak. Stany Crets, de regisseur van ‘Mamma Mia!’, trok zijn stoute schoenen aan en wist hem te strikken. Voor Chris is het bijna 18 jaar geleden dat hij nog eens in de hoofdcast van een musical zat. “Eindelijk ‘Mamma Mia!’, eindelijk terug thuiskomen.” Al lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Lees meer »

“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.
The post “Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was middag en ik zei uit pure gewoonte ‘Goeienavond welkom’”

Sommige aandachtige kijkers is het vorige week opgevallen: op dezelfde dag maakten twee van de meest ervaren tv-presentatoren live een uitschuivertje. In het ‘VTM NIEUWS’ van 13 uur opende nieuwsanker Stef Wauters met ‘Goeienavond. Welkom’. ’s Avonds slaagde Kart Vannieuwkerke erin om mee te geven dat het Europees voetbaloverzicht zou gebracht worden door Aster Nzeyimana, die sinds vorig jaar aan

Lees meer »

LIVE GAZA. Rafah blijft hel voor kinderen: “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”

Rafah blijft een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water en andere bevoorrading meesleuren”, laat de ngo Save the Children weten. De straten staan vol auto’s, mensen klampen zich vast aan vrachtwagens en kinderen kruipen met hun hele hebben en houden op karren die worden voortgetrokken door ezels. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Gers Pardoel vertelt waarom hij écht opstapte bij ‘Special Forces’: “Die ene opmerking van de instructeurs was de druppel”

“Ik kán niet meer.” Met die woorden zette Gers Pardoel (42) maandag een punt achter z’n deelname aan ‘Special Forces’. De zanger groeide de voorbije weken uit tot een van de meest omstreden en ongehoorzame kandidaten. “Of ik problemen heb met gezag? Misschien een béétje”, lacht de Nederlander, die ook de échte reden van z’n vertrek deelt. “Van een gebroken

Lees meer »

Adembenemende vulkanische bliksemschichten gefilmd: “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”

De Amerikaanse Dani aanschouwde vorige maand een uniek fenomeen op reis in Guatemala. Na een bergbeklimming van vier uur kwam ze aan bij het basiskamp van Volcán Acatenango, dat op een hoogte van ongeveer 3400 meter ligt. En toen de zon eindelijk onderging, werd ze beloond met adembenemende vulkanische bliksemschichten. “Het voelde alsof mijn hart uit mijn borstkas sprong”, schrijft

Lees meer »

En of ‘El Muro’ terug is: hoe een hele club – dokters, fans en medemaats – Thibaut Courtois alweer op handen draagt

Real Madrid versloeg Cádiz met 3-0. Maar één man specifiek zoog alle liefde naar zich toe: de wederoptredende Thibaut Courtois (31). Tijdens de opwarming, bij elke baltoets en na de 1-0 – toen heel wat spelers naar Courtois liepen voor een knuffel. Zijn comeback is het verhaal van hoe een onwrikbare wilskracht diepe indruk maakte op een héle club. Hoe

Lees meer »